Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
SladoLent, kulinarična predstava na mariborskih Benetkah
08.06.2011

V sladolentni predstavi pod šotorsko kupolo mariborskih Benetk na Lentu, pod okriljem EPK in v okviru Festivala Lent, bodo vrhunski slovenski chefi ustvarili nove jedi slovenske ulične prehrane


Tanja Pintarič (foto Marko Pigac)


Ana Roš


Mojca Polak


Gregor Vračko (foto Marko Pigac)


Tomaž Kavčič (foto Marko Pigac)


Damjan Fink (foto: Marko Feist)


Jure Tomič (foto Marko Pigac)






Vabljeni na vznemirljivo ulično kulinarično predstavo Festivala Lent! Ne v Benetkah, temveč na polotoku mariborskih Benetk. Ne na ulici, temveč pod šotorsko kupolo. Ne pice in čevapčiči, temveč avtorske jedi vrhunskih slovenskih kuharjev in odlična štajerska vina!

Vstopnice so že v prodaji. Ker je na voljo le devet predstav s po 50 stojišči (!), pohitite, da ne boste ostali lačni, žejni in radovedni.  Naročite vstopnice danes! 041 931 669 ali violetam@siol.net.

Nastopajo:
  • 14 novih jedi, primernih za ulično prehrano (street food) na Festivalu Lent in vse leto evropske prestolnice kulture,
  • vrhunska vina šestih štajerskih vinarjev
  • ulično gledališče Ana Desetnica

Nove jedi bodo za SladoLent ustvarili vrhunski slovenski chefi:
  • Damjan Fink (gostilna Na gradu, Ljubljana),
  • Tomaž Kavčič (restavracija Pri Lojzetu, na dvorcu Zemono, Vipava),
  • Tanja Pintarič (gostilna Rajh, Bakovci),
  • Ana Roš (Hiša Franko, Kobarid),
  • Jure Tomič (Ošterija Debeluh, Brežice),
  • Gregor Vračko (gostišče Denk, Zgornja Kungota)
  • in študenti Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem iz Maribora pod vodstvom mentorice Mojce Polak.

SladoLent, od 1. do 3. julija na Festivalu Lent. Predstave ob 18., 20. in 22. uri. Vsaka predstava lahko sprejme 50 jedcev. Vstopnina – konzumacija 15 evrov. Naročilo vstopnic 041 931 669 ali po elektronski pošti: violetam@siol.net.
 
14 novih, drugačnih, uličnih jedi

“Razmišljam, da bi bila posoda, v kateri bo jed, iz pršuta, “ je Tomaž Kavčič na sestanku vrhunskih slovenskih chefov, ki bodo sodelovali na SladoLentu (1. do 3. julij) že snoval svojo kulinarično kreacijo za evropsko prestolnico kulture. Njegova restavracija Pri Lojzetu na dvorcu Zemono je bila v madžarskem izboru najboljših restavracij srednje in vzhodne Evrope kot najboljša v Sloveniji pravkar izbrana med deset najboljših iz držav CEE (Bolgarija, Češka, Hrvaška, Madžarska, Poljska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Srbija, Turčija).

Grega Vračko, chef iz Kungote, mariborski predstavnik v vrhunski kuharski družbi, mu ni ostal dolžan. Iz njegovega “laboratorija” je prišel prvi predlog: čips z majonezo in ketchupom … Seveda, čips ne bo čips, razen tega, da bo še bolj hrustljav, in tudi majoneza ter ketchup ne bosta običajna. Tako kot bodo tudi jedi drugih chefov drugačne, nenavadne, avtorske, zanimive in okusne.

Ker bodo vrhunski slovenski chefi za SladoLent in EPK ustvarili povsem nove jedi, ki bi naj razbile mit o čevapčičih in picah na uličnih stojnicah ter ponudile tudi mimogrede in mimojede okusne, lahke, vrhunske, zdrave, atraktivne, slovenske jedi, naj jedilni list SladoLenta ostane skrivnost in presenečenje vse do začetka kulinarične predstave, ki jo bodo popestrili še uličarji gledališča Ana Desetnica.

Vseeno pa nekaj za pokušino – Ana Roš eksperimentira s surovim hamburgerjem, Tomaž Kavčič s kranjsko klobaso, Tanja Pintarič s sladkim hot dogom, Jure Tomič s slovenskim čevapčičem, Damjan Fink z odojkovim sendvičem … Da bo vse še bolj zanimivo, pa so vrhunskim chefom vrgli rokavico še študentje Mojce Polak z mariborske VSGT z endivijo v krušni skodeli.

Žal je za tako okusni kulinarični show pod šotorsko kupolo na Benetkah mariborskega Lenta od 1. do 3. julija na voljo skupno le 450 stojišč (v vsaki predstavi 14 jedi in vina šestih vinarjev). Zato – pohitite! 041 931 669 ali violetam@siol.net.
 
Šest vrhunskih chefov

SladoLent je kulinarična predstava uličnega gledališča in ulične prehrane, za katero bo šest vrhunskih slovenskih kuharjev ustvarilo štirinajst novih slovenskih jedi, pripravljenih posebej za Festival Lent in prehrano na ulici v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012.

V kulinarični predstavi Sladolenta bodo od 1. do 3. julija nastopale nove, kreativne jedi vrhunskih slovenskih kuharjev, ki jih bodo posebej za SladoLent ustvarili: Damjan Fink (gostilna Na gradu, Ljubljana), Tomaž Kavčič (restavracija Pri Lojzetu, na dvorcu Zemono, Vipava), Tanja Pintarič (gostilna Rajh, Bakovci), Ana Roš (Hiša Franko, Kobarid), Jure Tomič (Ošterija Debeluh, Brežice), Gregor Vračko (gostišče Denk, Zgornja Kungota) in študenti Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem iz Maribora pod vodstvom mentorice Mojce Polak.

Za vinsko spremljavo bodo poskrbeli:
  • Dveri-Pax
  • Vinarstvo Gaube
  • Hiša Joannes Protner
  • Steyer – Hiša dišečega traminca
  • Vino Valdhuber
  • VINAG Maribor
  • Hiša vina Doppler.
Uroš Mencinger, pobudnik in organizator SladoLenta, kulinarični kritik Nedela, producent Prestolnice okusov na EPK: "S prenovo dravskega obrežja prihodnje leto ne bo več stojnic ob Dravi na Festivalu Lent. Toda, kaj namesto njih? In kaj bomo ponujali na ulici v okviru drugih prireditev EPK? Naj na to odgovorijo vrhunski slovenski kuharji! Zaprosili smo jih, da ustvarijo nove jedi, ki bodo spremljale celotno evropsko prestolnico kulture, ki bodo enostavne, hitro pripravljene, poceni, toda dobre, kakovostne, naše in prepoznavne."

Sladolent, festival ulične prehrane, je del Prestolnice okusov, kulinaričnega projekta Evropske prestolnice kulture Maribor 2012.



























Preberite tudi:

Pomladni Teden restavracij: 11. - 20. marec

Teden restavracij jesen 2015

Teden restavracij 2015, 2. del

Nekaj o kranjski klobasi

5. SladoLent na Festivalu Lent

SladoLent 2015: 27 chefov v devetih večerih

Teden restavracij: več kot 34.000 gostov!

Teden restavracij 2015 - pomlad

Teden restavracij 2015: v znamenju nove slovenske kuhinje

Slovenske gostilne so iz leta v leto boljše. Preverjeno!

Jesenski Teden restavracij: več kot 30.000 gostov!

Teden restavracij od 18. do 26.oktobra

4. SladoLent: že po polovici rekorden!

4. SladoLent: 37 chefov, 79 jedi, 32 vin

4. SladoLent: 16 dni vrhunskega street fooda

Od burgerjev do mišelink: ameriška hrana na zahodni obali

Šola okusov: vse iz ostankov

Pizza - ta je ta prava

Končno: žar 2014!

Teden restavracij: 100 menijev, 69 chefov, 14 evrov

Teden restavracij letos dvakrat!

Kulinarično leto 2013 - Nedelovi sončki

Vinsko izletništvo med Napo in Sonomo v Kaliforniji

Zapiski TR 2013: najboljši odmevi

Dobre jedi za 13 evrov

Teden restavracij: ne na slepo

Teden restavracij 2013, 12. do 20. oktober

Teden restavracij od 12. - 20. oktobra 2013

3. SladoLent: program, chefi in jedi

SladoLent: 15 vinarjev, 30 vin

3. SladoLent: 16 dni, 34 chefov

JRE ima že 13 članov

Oranžna energija na Obali

Štajerska pomlad, končno!

Slovenski Teden restavracij maja 2013

Izbor Nedelovih gostiln 2013

Cook it raw: Ana Roš, prva in edina

Kumparička- slovensko-hrvaški kozji sir iz Istre

SladoLent: 5.000 obiskovalcev v 16 dneh

SladoLent: Pri Florjanu, Panorama in VSGT

SladoLent: Vila Bled, Promenada in 1906

SladoLent: Hiša Franko, Mahorčič, Livada Prestige

SladoLent: Mak, Dam, Novi svet

SladoLent: Maxim, Jezeršek, Betnava

SladoLent: Maxim, Rajh, Arena

SladoLent: Novak, Na gradu, Rajh

SladoLent: Pavus, Novak, Na gradu

SladoLent: Pavus, Zemono, Danilo

SladoLent: Habakuk, Arena, Rožmarin

SladoLent: Habakuk, Mak, Betnava

SladoLent: JB, Debeluh, Krištof

Avtorski street food z Lenta

Promenada slovenskih chefov

Teden restavracij – dan potem

Gourmet pod vedrim nebom

Leta '12, od 12. maja: 12 menijev za 12 evrov!

Oranžna (vinska) revolucija

Prestolnica okusov in Kozarec dobrega vina

24 ur na Dunaju

Vinsko jadranje Split – Hvar – Korčula – Vis – Split

Vedno bolj zlate istrske oljke

Belo ali rdeče? Ne, oranžno!

Omleta z brusnicami z Železničarskega doma

Dva (nova) lokala in dve (stari) opravičili

V letu 2012 bom …

Veliko vonja, malo okusa

Naši in tuji vinarji iščejo trg

Le Cordon Bleu

Tradicionalna slovenska kuhinja - 20 najboljših

O sončkih in še čez

Izbor Nedelovih gostiln 2012

Prehranjevanje kot igra raziskovanja

Ko zadiši iz domače pečice

Jej dobro in zdravo, jej sezonsko in lokalno

Utrgajte si paradižnik!

Rad dobro jedel.bi

SladoLent: kdaj bo spet?

Ljubezenske izjave na prtičkih pintxosov

Prestolnica okusov

Tudi v Mariboru se premika...

Kuharjev prestop

Ne le razlika v ceni

Dolgi ponedeljek

O ocenjevalcu

O slovenskih chefih

O gostilničarjih

O cenah v slovenskih gostilnah

O natakarjih

O novi slovenski kuhinji

Okusno 2011

Izbor Nedelovih gostiln 2011

Istrska jesen

Kuharski spektakel

Naši Robuchoni

Pa četudi ni vedno gostilna

Dunajski in zos

Piknik in Ljubljana

Hi-tec v kuhinji

Zasluži si!

Kulinarična transverzala

Chefi in vinarji

Preprosto, a posebno

Na svidenje, šparglji

Jejte dobro!

S poreklom

Ko zadiši

Naj nekaj ostane

Kje so polpeti?

Eksperimentalno

Še kar mavrahi

Zdaj pa na kolo!

Po veliki noči

Veliko šunko in lepe pirhe!

V gostilni Pri čunti

Neprimerljive cenovne primerjave

Deset Štajercev

Vroča jed le na toplem krožniku

Kdo kuha? Oba!

Smuka zlakotni

Pod chefovim nadzorom

Po jutru se dan pozna

Dobrojedov dnevnik 51, 52-09

Dobrojedov dnevnik 50-09

Dobrojedov dnevnik 49-09

Dobrojedov dnevnik 48-09

Dobrojedov dnevnik 47-09

Dobrojedov dnevnik 46-09

Dobrojedov dnevnik 44,45-09

Dobrojedov dnevnik 43-09

Dobrojedov dnevnik 42-09

Dobrojedov dnevnik 41-09

Dobrojedov dnevnik 40-09

Dobrojedov dnevnik 39-09

Dobrojedov dnevnik 38-09

Dobrojedov dnevnik 37-09

Dobrojedov dnevnik 36-09

Dobrojedov dnevnik 35-09

Dobrojedov dnevnik 34-09

Dobrojedov dnevnik 33-09

Dobrojedov dnevnik 32-09

Dobrojedov dnevnik 31-09

Dobrojedov dnevnik 30-09

Dobrojedov dnevnik 29-09

Dobrojedov dnevnik 26,27,28-09

Dobrojedov dnevnik 25-09

Dobrojedov dnevnik 24-09

Dobrojedov dnevnik 23-09

Dobrojedov dnevnik 22-09

Dobrojedov dnevnik 21-09

Dobrojedov dnevnik 20-09

Dobrojedov dnevnik 19-09

Dobrojedov dnevnik 18-09

Dobrojedov dnevnik 17-09

Dobrojedov dnevnik 16-09

Dobrojedov dnevnik 15-09

Dobrojedov dnevnik 14-09

Dobrojedov dnevnik 13-09

Dobrojedov dnevnik 12-09

Dobrojedov dnevnik, 11-09

Dobrojedov dnevnik, 10-09

Dobrojedov dnevnik 33

Dobrojedov dnevnik 32

Dobrojedov dnevnik 31

Dobrojedov dnevnik 30

Dobrojedov dnevnik 29

Dobrojedov dnevnik 28

Dobrojedov dnevnik 27

Dobrojedov dnevnik 26

Dobrojedov dnevnik 25

Dobrojedov dnevnik 24

Dobrojedov dnevnik 23

Dobrojedov dnevnik 22

Dobrojedov dnevnik 21

Dobrojedov dnevnik 20

Dobrojedov dnevnik 19

Dobrojedov dnevnik 18

Dobrojedov dnevnik 17

Dobrojedov dnevnik 16

Dobrojedov dnevnik 15

Dobrojedov dnevnik 14

Dobrojedov dnevnik 13

Dobrojedov dnevnik 12

Dobrojedov dnevnik 11

Dobrojedov dnevnik 10

Dobrojedov dnevnik 9

Dobrojedov dnevnik 8

Dobrojedov dnevnik 7

Dobrojedov dnevnik 6

Dobrojedov dnevnik 5

Dobrojedov dnevnik 4

Dobrojedov dnevnik 3

Dobrojedov dnevnik 2

Dobrojedov dnevnik 1

Filetiran ribji trend 10. del

Zrezek v obleki 9. del

Pozdrav iz kuhinje 8. del

Curry namesto golaža 7. del

6 hodov za 6 prijateljev 6. del

V Istro po in na tartufe! 5. del

Le človek je za mizo 4. del

Martin Krpan je znova v modi 3. del

Špageti ne marajo bolonjeze 2. del

Nogometaš za 30 funtov 1. del

   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND