Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Dolgi ponedeljek
28.02.2011

Če želiš v ponedeljek izpustiti vsaj večerjo, ne odloča močna volja, temveč dejstvo: izklopi mail!


Krompirjeva fokača s sušenimi paradižniki in olivami



Ponedeljkovi dopoldnevi so vedno naporni. Zajtrk je lahko še tako močan (hrenovka s svežim hrenom, domača  krompirjeva fokača z olivnim oljem, sušenimi paradižniki in olivami), komaj dočakaš opoldansko malico. Ki je lahko iz menze, hladilnika ali mimojede, pa je do kosila vseeno zelo daleč. Če po njem – sosedova nedeljska goveja žolca, kremasta polenta z blitvo, skuta z amarettiji in višnjami – želiš izpustiti večerjo, ne odloča močna volja, temveč dejstvo: izklopi mail!
Ja, lačnega in dolgega ponedeljka je kriva zgolj elektronska pošta! Pa se uprite, če se morate … To je prišlo - ob vabilu na 32. rez Stare trte na Lentu v Mariboru - tokrat.

Zorjeni stejki
V Rožmarinu bodo v četrtek, 3. marca, ob 19.30, zorjeni slovenski steaki, ob spremljavi Rožmarinovih barikov. Baje pri Kodili suho posebej zanje najmanj 6 tednov zorijo slovensko govedino in baje jo režejo tako, da nastane tudi rib eye. Če se želite prepričati, stane 33 evrov, na meniju pa je:
  • salama z bučnimi semeni, šunka v testu in hrenova krema, ocvirkov namaz na brusketi, mladi sir;
  • zorjen slovenski ramstek;
  • zorjen slovenski file;
  • zorjen slovenski rib eye steak;
  • jogurtova panakota in mangov pire.
Za 12,6 evra je zraven tudi vinska spremljava:
  • Modra frankinja, Dveri-pax, Jarenina, suho, 2007 Rožmarinov izbran barrique,
  • Cabernet sauvignon, Vinakoper, suho, 2007 magnum  na licitaciji izbran barrique,
  • Merlot, Vinakoper,Koper, suho, 2007 na licitaciji izbran barrique.
Štajerski finger food
V četrtek, 4. marca ob 13. uri, bo v Turnerjevi dvorani hotela Habakuk prejelo diplome kar dvesto novih diplomantov Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor. Na podelitvi diplom bodo razglasili tudi zmagovalca v pripravi izvirnega štajerskega prigrizka – štajerskega finger fooda, narejenega iz buče in bučnega olja. Ker sem imel čast sodelovati v žiriji (z dr. Janezom Bogatajem, Janezom Bratovžem, Slavišo Amidžičem in Gorazdom Kocbekom) že vem, kaj bodo ponudili po podelitvi:
  • jelenov tatarec z mariniranim jurčkom;
  • zajčjo rulado z zajčjo ledvičko;
  • štajerski suši;
  • račkino rulado z bučno majonezo na pireju iz hruške;
  • bučkino sončece;
  • bučni mošnjiček;
  • maskarpone bučno kremo v oblatu s kandirano pomarančo.
Čestitke diplomantom in zmagovalcem štajerskega finger fooda. Zmagal je sicer le eden, zmagovalci pa ste – vsi!

Clai pri Novakovih
V soboto, 5. marca ob 18. uri pa bo veselo na domačiji Novak (Sadinja vas pri Dvoru 7 na Dolenjskem), saj bo v goste prišel vinar Giorgio Clai iz hrvaške Istre. Družbo mu bo delal zastopnik Clajevih vin v Sloveniji Slaven Deležan, ki bo predstavil tudi vrhunsko istrsko oljčno olje Ex Albis - Chiavalon.
Miriam Novak bo skuhala:
  • čičerikina krema z izgubljenim jajcem;
  • čebulna pita na motovilcu;
  • porova juha;
  • rižota Giorgia Claia;
  • steak domačega goveda, zelenjava iz ponve, krompir v foliji iz krušne peči, solata;
  • limonina pita.
Cena je 30 €, pijačo bodo obračunali po porabi, imajo pa tudi sobe.
Če ne morete zdaj, prihaja k Novakovim 2. aprila Stanko Radikon iz Oslavja.

Čubrovih 77
S posredovanjem je prišlo teden dni prepozno priporočilo za 77 Čubrovih let. Saj vem, da po lanski oceni v Križu nisva ravno med vip gosti. Sicer pa so praznovali tako (sladko):
  • ocvrti češpljevi cmoki s karamelo - beli Slovin penina, 1971, polsladko;
  • odojek na pečenem topazu - laški rizling, Ljutomer, 1983, polsladko, pozna trgatev;
  • jakobinke s pšeničnim gresom, sladko kolerabo in čiljijevimi laski - beli pinot, Ormož, 1983, polsladko, pozna trgatev;
  • štrudlov sorbet z vodko – vodka, 2000;
  • file jagenjčka, olimski sir in solatna posteljica – Vranac, Titov Veles, 1978, suho;
  • goveje ličnice, pražen krompir in vinski zos s hrenom - cabernet sauvignon, Istra, 1983, suho;
  • na sopari kuhano orehovo osje gnezdo - beli pinot, Ilok, 1968, sladko;
  • piškot iz staranega bohinjskega sira - slivovka, letnik 1947.
Če je kdo ob vsem tem slučajno še žejen, je v gostišču Kum v Zagorju ves marec mesec Vinakoper, v Ošteriji Žogica v Solkanu je 2. marca večer z vini Movia, v Pikolu v Rožni dolini je 3. marca malvazija tour, ki ga bodo naslednji dan ponovili Špacapanovi v Komnu, v nedeljo, 6. marca, bo Uroš Štefelin v hotelu Triglav na Bledu učil kuhati otroke, prihodnji torek pa je nato že - dan žena.








Preberite tudi:

Pomladni Teden restavracij: 11. - 20. marec

Teden restavracij jesen 2015

Teden restavracij 2015, 2. del

Nekaj o kranjski klobasi

5. SladoLent na Festivalu Lent

SladoLent 2015: 27 chefov v devetih večerih

Teden restavracij: več kot 34.000 gostov!

Teden restavracij 2015 - pomlad

Teden restavracij 2015: v znamenju nove slovenske kuhinje

Slovenske gostilne so iz leta v leto boljše. Preverjeno!

Jesenski Teden restavracij: več kot 30.000 gostov!

Teden restavracij od 18. do 26.oktobra

4. SladoLent: že po polovici rekorden!

4. SladoLent: 37 chefov, 79 jedi, 32 vin

4. SladoLent: 16 dni vrhunskega street fooda

Od burgerjev do mišelink: ameriška hrana na zahodni obali

Šola okusov: vse iz ostankov

Pizza - ta je ta prava

Končno: žar 2014!

Teden restavracij: 100 menijev, 69 chefov, 14 evrov

Teden restavracij letos dvakrat!

Kulinarično leto 2013 - Nedelovi sončki

Vinsko izletništvo med Napo in Sonomo v Kaliforniji

Zapiski TR 2013: najboljši odmevi

Dobre jedi za 13 evrov

Teden restavracij: ne na slepo

Teden restavracij 2013, 12. do 20. oktober

Teden restavracij od 12. - 20. oktobra 2013

3. SladoLent: program, chefi in jedi

SladoLent: 15 vinarjev, 30 vin

3. SladoLent: 16 dni, 34 chefov

JRE ima že 13 članov

Oranžna energija na Obali

Štajerska pomlad, končno!

Slovenski Teden restavracij maja 2013

Izbor Nedelovih gostiln 2013

Cook it raw: Ana Roš, prva in edina

Kumparička- slovensko-hrvaški kozji sir iz Istre

SladoLent: 5.000 obiskovalcev v 16 dneh

SladoLent: Pri Florjanu, Panorama in VSGT

SladoLent: Vila Bled, Promenada in 1906

SladoLent: Hiša Franko, Mahorčič, Livada Prestige

SladoLent: Mak, Dam, Novi svet

SladoLent: Maxim, Jezeršek, Betnava

SladoLent: Maxim, Rajh, Arena

SladoLent: Novak, Na gradu, Rajh

SladoLent: Pavus, Novak, Na gradu

SladoLent: Pavus, Zemono, Danilo

SladoLent: Habakuk, Arena, Rožmarin

SladoLent: Habakuk, Mak, Betnava

SladoLent: JB, Debeluh, Krištof

Avtorski street food z Lenta

Promenada slovenskih chefov

Teden restavracij – dan potem

Gourmet pod vedrim nebom

Leta '12, od 12. maja: 12 menijev za 12 evrov!

Oranžna (vinska) revolucija

Prestolnica okusov in Kozarec dobrega vina

24 ur na Dunaju

Vinsko jadranje Split – Hvar – Korčula – Vis – Split

Vedno bolj zlate istrske oljke

Belo ali rdeče? Ne, oranžno!

Omleta z brusnicami z Železničarskega doma

Dva (nova) lokala in dve (stari) opravičili

V letu 2012 bom …

Veliko vonja, malo okusa

Naši in tuji vinarji iščejo trg

Le Cordon Bleu

Tradicionalna slovenska kuhinja - 20 najboljših

O sončkih in še čez

Izbor Nedelovih gostiln 2012

Prehranjevanje kot igra raziskovanja

Ko zadiši iz domače pečice

Jej dobro in zdravo, jej sezonsko in lokalno

Utrgajte si paradižnik!

Rad dobro jedel.bi

SladoLent: kdaj bo spet?

SladoLent, kulinarična predstava na mariborskih Benetkah

Ljubezenske izjave na prtičkih pintxosov

Prestolnica okusov

Tudi v Mariboru se premika...

Kuharjev prestop

Ne le razlika v ceni

O ocenjevalcu

O slovenskih chefih

O gostilničarjih

O cenah v slovenskih gostilnah

O natakarjih

O novi slovenski kuhinji

Okusno 2011

Izbor Nedelovih gostiln 2011

Istrska jesen

Kuharski spektakel

Naši Robuchoni

Pa četudi ni vedno gostilna

Dunajski in zos

Piknik in Ljubljana

Hi-tec v kuhinji

Zasluži si!

Kulinarična transverzala

Chefi in vinarji

Preprosto, a posebno

Na svidenje, šparglji

Jejte dobro!

S poreklom

Ko zadiši

Naj nekaj ostane

Kje so polpeti?

Eksperimentalno

Še kar mavrahi

Zdaj pa na kolo!

Po veliki noči

Veliko šunko in lepe pirhe!

V gostilni Pri čunti

Neprimerljive cenovne primerjave

Deset Štajercev

Vroča jed le na toplem krožniku

Kdo kuha? Oba!

Smuka zlakotni

Pod chefovim nadzorom

Po jutru se dan pozna

Dobrojedov dnevnik 51, 52-09

Dobrojedov dnevnik 50-09

Dobrojedov dnevnik 49-09

Dobrojedov dnevnik 48-09

Dobrojedov dnevnik 47-09

Dobrojedov dnevnik 46-09

Dobrojedov dnevnik 44,45-09

Dobrojedov dnevnik 43-09

Dobrojedov dnevnik 42-09

Dobrojedov dnevnik 41-09

Dobrojedov dnevnik 40-09

Dobrojedov dnevnik 39-09

Dobrojedov dnevnik 38-09

Dobrojedov dnevnik 37-09

Dobrojedov dnevnik 36-09

Dobrojedov dnevnik 35-09

Dobrojedov dnevnik 34-09

Dobrojedov dnevnik 33-09

Dobrojedov dnevnik 32-09

Dobrojedov dnevnik 31-09

Dobrojedov dnevnik 30-09

Dobrojedov dnevnik 29-09

Dobrojedov dnevnik 26,27,28-09

Dobrojedov dnevnik 25-09

Dobrojedov dnevnik 24-09

Dobrojedov dnevnik 23-09

Dobrojedov dnevnik 22-09

Dobrojedov dnevnik 21-09

Dobrojedov dnevnik 20-09

Dobrojedov dnevnik 19-09

Dobrojedov dnevnik 18-09

Dobrojedov dnevnik 17-09

Dobrojedov dnevnik 16-09

Dobrojedov dnevnik 15-09

Dobrojedov dnevnik 14-09

Dobrojedov dnevnik 13-09

Dobrojedov dnevnik 12-09

Dobrojedov dnevnik, 11-09

Dobrojedov dnevnik, 10-09

Dobrojedov dnevnik 33

Dobrojedov dnevnik 32

Dobrojedov dnevnik 31

Dobrojedov dnevnik 30

Dobrojedov dnevnik 29

Dobrojedov dnevnik 28

Dobrojedov dnevnik 27

Dobrojedov dnevnik 26

Dobrojedov dnevnik 25

Dobrojedov dnevnik 24

Dobrojedov dnevnik 23

Dobrojedov dnevnik 22

Dobrojedov dnevnik 21

Dobrojedov dnevnik 20

Dobrojedov dnevnik 19

Dobrojedov dnevnik 18

Dobrojedov dnevnik 17

Dobrojedov dnevnik 16

Dobrojedov dnevnik 15

Dobrojedov dnevnik 14

Dobrojedov dnevnik 13

Dobrojedov dnevnik 12

Dobrojedov dnevnik 11

Dobrojedov dnevnik 10

Dobrojedov dnevnik 9

Dobrojedov dnevnik 8

Dobrojedov dnevnik 7

Dobrojedov dnevnik 6

Dobrojedov dnevnik 5

Dobrojedov dnevnik 4

Dobrojedov dnevnik 3

Dobrojedov dnevnik 2

Dobrojedov dnevnik 1

Filetiran ribji trend 10. del

Zrezek v obleki 9. del

Pozdrav iz kuhinje 8. del

Curry namesto golaža 7. del

6 hodov za 6 prijateljev 6. del

V Istro po in na tartufe! 5. del

Le človek je za mizo 4. del

Martin Krpan je znova v modi 3. del

Špageti ne marajo bolonjeze 2. del

Nogometaš za 30 funtov 1. del

   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND