Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Špageti s salamo, koromačem in paradižnikom
[ -rožmarinovi recepti- ]
Špageti s salamo, koromačem in paradižnikom
10.03.2006

Še ena iz zakladnice golega kuharja, ki uporablja meso kot začimbo zelenjavi.


Kategorija hrane:  testenine in pizze
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  35 minut


Sestavine

140 g pikantne salame, 6 žlic olivnega olja, 2 stroka česna, 1 žlička koromačevih semen, 1 koromač, 1 velika konzerva olupljenih paradižnikov, 1 strok čilija, poper, 500 g testenin (pene), 2 žlici drobtin, vejica rožmarina.

Priprava

1. Salamo narežite na tanke trakove. Česen olupite in narežite na tanke rezine. Koromač očistite, razpolovite in narežite na tanke trakove. V ponvi segrejte 2 žlici olja, dodajte salamo, česen, zdrobljena koromačeva semena in pražite 1 minuto, da salama postane hrustljava.

2. Dodajte narezan koromač, pražite na srednji vročini 5 minut in nato dodajte paradižnike z omako vred. Kuhajte pokrito na majhni vročini 25 minut, da se omaka zgosti. Začinite s soljo, poprom in zdrobljenim strokom čilija.

3. V majhni ponvi segrejte preostalo olje in pražite drobtine toliko časa, da zlato porjavijo in postanejo hrustljave. Po želji lahko zraven pražite tudi vejico rožmarina. Testenine skuhajte al dente v vrelem kropu, jih dobro odcedite in takoj zmešajte s paradižnikovo omako. Naložite jih v ogrete krožnike, po vrhu potresite s hrustljavimi drobtinami in takoj ponudite.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND