Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Špageti s surovimi paradižniki
[ -rožmarinovi recepti- ]
Špageti s surovimi paradižniki
20.09.2005

Polivka čez špagete, ki je ni potrebno kuhati?!


Kategorija hrane:  testenine in pizze
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  518 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  35 minut


Sestavine

700 g zrelih paradižnikov (sorta pelati), sol, 2 zelena sladka feferona, 2 stroka česna, 4 žlice olivnega olja, 2 žlici kaper, 1 posušeni strok čilija, poper, 2 žlički sladkorja, 1 žlica timijanovih lističev, 500 g špagetov, sveže naribani parmezan

Priprava

1. Paradižnike blanširajte v vreli vodi 30 sekund, odlijte vodo, nato jih potopite v mrzlo vodo in olupite ter narežite na majhne kocke. Feferona po dolgem prerežite, odstranite pečke in ju narežite na kocke. Česen olupite. Stroku čilija odstranite pečke in ga sesekljajte.

2. V majhni ponvi segrejte 1 žlico olja in pražite narezani feferon 2 minut. Na koncu dodajte stisnjeni česen. Zmešajte narezani paradižnik, feferone s česnom, sesekljani čili, kapre, sladkor in timijan ter krepko začinite s soljo in poprom.

3. Špagete skuhajte al dente v slanem kropu in kuhane odcedite ter pri tem shranite 100 ml vode od kuhanja. Odcejene špagete dajte nazaj v posodo in jih zmešajte s paradižnikovo omako in vodo od kuhanja. Takoj ponudite s parmezanom.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND