Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Paella malo drugače
[ -mediteransko- ]
Zelenjavna paella
19.06.2012
Zelenjavna paella
Kategorija hrane:  riž in polenta
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

4 šalotke, 2 stroka česna, šopek mladega korenja (200 g), 1 srednje velika koleraba, 200 g sladkornega graha, 3 žlice oljčnega olja, 250 g riža, 1 žlička žafranike, 1 žlička sladke paprike v prahu, ½ žličke kurkume, kajenski poper, sol, 750 do 900 ml zelenjavne juhe, 1 majhna konzerva belega fižola (400 g), 1 limona

Priprava

1. Šalotko olupimo in narežemo na kolobarje. Česen drobno sesekljamo. Korenje olupimo (debelejše po dolgem prerežemo na polovico) in ga narežemo na 1 cm velike kose. Koleraba olupimo, narežemo 1 cm debele rezine in nato na 1 cm široke palčke. Sladkorni grah očistimo in ga narežemo na 2 cm velike kose.

2. V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo šalotko, korenje in kolerabo ter pražimo 5 minut. Pred koncem dodamo še česen. Vmešamo riž, potresemo z žafraniko, papirko v prahu, kurkumo in kajenskim poprom ter zalijem z zelenjavno juho. Riž dušimo na srednji vročini 25 do 30 minut, vmes večkrat premešamo.

3. Medtem sladkorni grah blanširamo minuto v slanem kropu, odlijemo vodo, ga prelijemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. Fižol iz konzerve stresemo na cedilo, oplaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Na koncu v riž zamešamo še sladkorni grah in fižol, segrejemo in po potrebi solimo. Okrasimo s krhlji limone.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND