Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Medaljam v čast
[ -on zanjo- ]
Jakobove školjke na cvetačnem pireju
20.01.2005

Nekaj sem se spomnila, ji je zasijal nasmeh na licu. In to vedno veliko pomeni. Kaj pa, je vprašal poln radovednosti. Da nisva proslavila, je dejala odločno, zato je pri njemu zazvonil alarm. Je spet kaj pozabil? Saj midva vsak dan proslavljala, je poskušal z neutralnim odgovorom. Če pa ti vsak dan tako dobro skuhaš, da je pravo slavje..., ji je za vsak slučaj, saj ni vedel, kaj sledi, zapel slavo. Ne mislim to, je odmahnila, toda očitno ji je godilo. Medalj še nisva proslavila! A, to, mu je odleglo, prav imaš, kar takoj zdaj bom odprl steklenico penine. Ne mislim to, je še enkrat ponovila isti stavek. Olimpijske medalje se ne da proslaviti zgolj s kozarcem penine. Mora biti še kaj zraven!


Kategorija hrane:  morske ribe in sadeži
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

1 majhna cvetača, 5 žlic olivnega olja, 300 ml mleka, 1 žlica masla, sol, poper, muškatni orešek, 12 očiščenih jakobovih školjk, curry, limonin sok, 30 g kaper, 100 g belega grozdja, 2 žlici sladke smetane, ščepec kurkume

Priprava

1. Cvetači je odrezal trde dele in jo narezal na 12 tankih rezin, ki jih je nato na srednjem ognju zlatorjavo opekel v 3 žlicah olja. Preostalo cvetačo je razdelil na manjše dele in jo skuhal do mehkega v mleku in maslu ter jo nato pretlačil s paličnim mešalnikom. Cvetačin pire je začinil s soljo, poprom in muškatnim oreškom.
2. Za omako je grobo zdrobil grozdne jagode brez koščic in kapre ter pire pretlačil skozi cedilo. Začinil ga je s smetano, kurkumo, curryjem, soljo in poprom ter med mešanjem segrel.
3. Jakobove školjke je umil, dobro osušil in začinil s soljo in curryjem, pokapljal z limoninim sokom in opekel v preostalem olju.
4. Na krožnike je dal kupček cvetačinega pireja, nanj položil jakobove školjke in pečeno cvetačo ter oblil z grozdno omako.


Komentar

Ko je zadovoljna odložila vilico, je meni nič tebi nič vstala in stopila do rožnega grma. Utrgala je tri najdaljše peclje in jih spretno zvila v obroč. Potem je preostanek prijetnega olimpijskega večera presedel z njim na glavi. Ni sicer lovorov venec, toda za to večerjo si si ga res zaslužil, mu je čestitala in zažvižgala Zdravljico.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND