Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Puranji zrezki malo drugače
[ -malo drugače- ]
Puranji zrezki v koruzni skorjici,čemaževa majoneza in pire s šparglji
24.04.2012
Puranji zrezki v koruzni skorjici, čemažev majoneza in pire s šparglji
Kategorija hrane:  perutnina
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura 10 minut


Sestavine

8 puranjih zrezkov, grobo mleta koruzna moka, 2 jajci, sol, poper, 800 g mokastega krompirja, 250 g zelenih špargljev, 200 ml mleka, 50 g masla, 60 g čemaža, 3 jajca, 100 ml olja, 1 žlička gorčice, 100 g jogurta, limonov sok, olje za cvrenje

Priprava

1. Za majonezo trdo skuhamo 3 jajca in jih olupimo. Čemaž grobo sesekljamo in zmiksamo z oljem v pire. V visoko posodo damo kuhane rumenjake, gorčico in jogurt, zmiksamo in počasi dolivamo olje, da dobimo gosto majonezo. Začinimo jo s soljo, poprom in limonovim sokom ter postavimo v hladilnik do serviranja.

2. Krompir olupimo, narežemo in skuhamo do mehkega v slani vodi. Šparglje po potrebi olupimo in narežemo na 1 cm debele kose. V ponvi segrejem polovico masla in pražimo narezane šparglje 5 minut. Začinimo s soljo in poprom. Kuhanemu krompirju odlijemo vodo in ga pretlačimo skupaj z vročim mlekom in preostalim maslom v gladki pire. Vmešamo šparglje in po potrebi solimo ter popramo.

3. Meso začinimo s soljo in poprom, povaljamo v stepenem jajcu in koruzni moki. V veliki ponvi segrejemo olje in panirane zrezke zlato rjavo ocvremo. Zrezke odcedimo na kuhinjskem papirju in jih ponudimo s pirejem in čemaževo majonezo.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND