Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Rikota in paradižnik
[ -on zanjo- ]
Testenine z rikoto
21.02.2012
Testenine z rikoto
Kategorija hrane:  testenine in pizze
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  30 minut


Sestavine

500 g testenin (npr. penne), 3 žlice oljčnega olja, 2 stroka česna, 1 konzerva olupljenih paradižnikov, sol, poper, 150 g rikota sira

Priprava

1. Česen je olupil in narezal na tanke rezine. V ponvi je segrel olje, na srednjem ognju podušil česen in dodal narezane paradižnike brez omake. Vse skupaj je kuhal na majhnem ognju 10 do 15 minut, da se je omaka rahlo zgostila. Med kuhanjem je dodal nekaj žlic paradižnikove omake.

2. Testenine je skuhal na zob (al dente) v slanem kropu in jih odcedil. V paradižnikovo omako je zamešal nadrobljeno rikoto, jo segreval 1 minuto in nato vanjo stresel testenine. Dobro jih je premešal in takoj postregel.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND