Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Brezmesna polnjena paprika
[ -nova štajerska kuhinja- ]
Polnjena paprika z ješprenjem, gobicami in sirom
02.11.2011
Polnjena paprika z ješprenjem, gobicami in sirom
Kategorija hrane:  zelenjavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura 30 minut


Sestavine

8 srednje velikih paprik, 300 g kuhanega ješprenja, 250 g pora, 350 g šampinjonov, 3 žlice oljčnega olja, 1 žlica sesekljanega peteršilja, sol, poper, 150 g aromatičnega sira,6 mesnatih zrelih paradižnikov, šopek bazilike, vejica mete, 1 žlica paradižnikove mezge200 g kisle smetane, 2 žlici masla

Priprava

1. Paprikam odrežemo pokrov in izrežemo semenje. Por in šampinjone narežemo na drobne kocke in opražimo na olju. Začnimo s soljo, poprom in peteršiljem ter ohladimo. Sir narežemo na drobne kocke in ga skupaj z ješprenjem zamešamo v dušeno zelenjavo. S tako pripravljenim nadevom napolnimo paprike in nanje poveznemo odrezane pokrove.

2. Paradižnike grobo narežemo. Pečico segrejemo na 190 stopinj. V ognjavarno posodo z visokim robom naložimo narezane paradižnike, liste bazilike in mete, maslo, paradižnikovo mezgo in kislo smetano ter krepko posolimo. Na paradižnike naložimo polnjeno papriko, posodo pokrijemo in postavimo v ogreto pečico za 1 uro.

3. Pečene paprike preložimo na krožnik in pokrijemo s folijo. Paradižnikovo omako zmiksamo, pretlačimo skozi cedilo, zavremo in začinimo s soljo in poprom ter postrežemo s polnjenimi paprikami.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND