Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Morska žaba in ješprenj
[ -za goste- ]
Morska žaba z jurčkovim prahom na ješprenjevi rižoti s peteršiljem
16.12.2009
Morska žaba in  ješprenjeva rižota
Kategorija hrane:  morske ribe in sadeži
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  40 kcal/osebo
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura 15 minut


Sestavine

4 fileji morske žabe (a ca. 120 g), 5 g posušenih jurčkov, 3 stroki česna, 3 vejice rožmarina, 6 žlic oljčnega olja, 100 g ješprenja, 500 ml zelenjavne juhe, 1 lovorjev list 1 posušeni strok čilija, šopek peteršilja, sol, kajenski poper, 1 žlica masla, limonova lupinica, muškatov orešček, 4 rezine hokadio buče

Priprava

1. Ješprenj oplaknite z vodo in ga dobro ocedite. Zavrite juho, dodajte ješprenj, lovorjev list in strok čilija ter kuhajte pokrito na majhni vročini 35 minut. Ješprenj stresite v cedilo in ga dobro odcedite.

2. Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač prekrijte s peki papirjem, nanj položite rezine hokaido buče, pokapljajte z oljčnim oljem, potresite z lističi 1 vejice rožmarina in začinite s soljo in kajenskim poprom. Peicte v sredini pečice 15 minut.

3. Peteršilj osmukajte in ga z 4 žlicami olja, soljo in olupljenim strokom česna fino zmiksajte. Pred serviranjem v posodi zmešajte kuhani ješprenj in peteršiljev pire ter ga na majhni vročini segrejte. Vmešajte maslo in začinite s soljo, poprom in muškatovim oreščkom .

4. Pečico segrejte na 180 stopinj. Ribje fileje začinite s soljo in poprom ter jih opecite v ponv na preostalem olju 2 minuti. Dodajte vejici rožmarina in preostala stroka česna in postavite v pečico za 12 minut. Posušene jurčke zmeljite v prah v mlinčku za kavo in pred serviranjem potresite po ribjih filejih.

5. Na ogrete krožnike naložite ješprenjevo rižoto, rezino buče in file morske žabe.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND