Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Goveje ličnice
[ -za goste- ]
Dušene goveje ličnice
04.11.2009
goveje ličnice s kruhovimi cmočki, lisičkami in brstičnikom
Kategorija hrane:  meso in divjačina
Za (št. ljudi, kosov):  6 oseb
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  4 ure


Sestavine

2 veliki goveji ličnici a 400 g, 3 žlice ollja, sol, poper, 3 korenčki, 1/2 majhnega gomolja zelene, 2 čebuli, 250 g šampinjonov, 2 stroka česna, 3 sveži paradižniki 50 g paradižnikove mezge, 50 ml madeire, 50 ml šerija, 300 ml rdečega vina, ca. 700 ml govejega fonda, lovorjev list, poper v zrnu, gorčična semena, brinove jagode, rožmarin.

Priprava

1. Vso olupljeno in očiščeno zelenjavo narežite na majhne kocke. V široki posodi segrejte olje in opecite ličnici z vseh strani, jih dajte iz ponve na krožnik in začinite s soljo in poprom.

2. V posodo stresite narezano zelenjavo, jo pražite 5 minut in dodajte mezgo, pražite da zarumeni in dolijte madeiro in šeri. Malce pokuhajte, dolijte vino in fond ter vse skupaj zavrite. Pečico segrejte na 150 stopinj.

3. V ognjavarno posodo ali pekač s pokrovom naložite ličnici, dolijte omako z zelenjavo vred, pokrijte in dušite v pečici 3 do 3 in 1/2 ure.

4. Pečeni ličnici zavijte v alu folijo in ju postavite v izklopljeno a še vedno toplo pečico. Omako zmiksajte in pretlačite skozi cedilo. Nato jo zavrite in malce pokuhajte ter po želji zgostite z zgoščevalcem za omake. Meso položite nazaj v omako in posodo pokrito postavite nazaj v pečico, ki ste jo vklopili na 50 stopinj.

5. Odlična priloga so hitro opražene lisičke, majhni kruhovi cmoki in blanširani ter na maslu sotirani listi brstičnega ohrovta.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND