Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Piščanec in buča
[ -malo drugače- ]
Piščanec z bučo, krompirjem in paradižniki iz pečice
15.09.2009
Piščanec in buča iz pečice
Kategorija hrane:  perutnina
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  535 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura 30 minut


Sestavine

4 piščančja bedra, 4 piščančje perutnice, sl, poper, sladka paprika v prahu, 8 žlic olivnega olja, 500 g hokaido buče, 500 g krompirja, 12 strokov česna, 4 grapolo paradižniki, šopek mediteranskih zelišč (origano, žajbelj, rožmarin), 10 žajbljevih lističev

Priprava

1. Pečico segrejte na 220 stopinj. Piščančje dele umijte, osušite in začinite s soljo, poprom in papriko. V veliki ponvi segrejte polovico olja in pecite meso s kožo navzdol 10 minut. Pekač premažite z dvema žlicama olja, vanj naložite pečeno meso in postavite v pečico za 10 minut.

2. Medtem očistite bučo in jo narežite na 1-2 cm debele rezine (buče ni potrebno lupiti). Olupljen krompir narežite na 1 cm debele rezine. Česen, krompir in bučo naložite na pekač, pokapljajte s preostalim oljem, solite in pecite 30 do 35 minut.

3. Paradižniku odstranite peške in ga narežite na krhlje. Zelišča sesekljajte. Po 20 minutah pečenja dodajte sesekljana zelišča, žajbljeve lističe in narezani paradižnik. Na koncu zelenjavo po potrebi začinite s soljo in poprom.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND