Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Slive in brioš
[ -ona zanj- ]
Kruhov narastek s slivami
13.08.2009
Briošev narastek s slivami
Kategorija hrane:  sladke glavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  573 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura 45 minut


Sestavine

500 g sliv, 2 žlici slivove marmelade, 120 g sladkorja, 400 g brioša (ali mlečnega peciva), 5 jajc (od tega 2 jajci ločite na rumenjak in beljak), 2 žlički cimeta, 1 žlica vanili sladkorja, 200 g sladke smetane, 200 g kisle smetane, sladkor v prahu

Priprava

1. Slive izkoščičite in narežite na četrtine. Zmešajte jih z marmelado in 30 g sladkorja. Kruh narežite na tanke rezine.

2. Gladko zmešajte 3 jajca in 2 rumenjaka, obe smetani, 50 g sladkorja,1 in 1/2 žličke cimeta in vanili sladkor. Beljaka stepite v trdi sneg z 20 g sladkorja in sneg zamešajte v smetanovo maso. Pečico segrejte na 175 stopinj.

3. V namaščeno posodo za narastke naložite v dveh plasteh kruh, ga prelijte s polovico preliva, nanj potresite slive in jih pokrijte s preostalim kruhom in prelijte s prelivom. Zmešajte preostali sladkor in cimet ter potresite po vrhu narastka. Pecite na spodnji rešetki 1 uro. Nato pustite narastek počivati v izklopljeni pečici še 10 minut. Pred serviranjem ga potresite s sladkorjem v prahu.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND