Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Lazanja z lisičkami
[ -kreativno- ]
Lazanja z lisičkami in mocarelo
23.06.2009
Lazanja z lisičkami in mocarelo
Kategorija hrane:  testenine in pizze
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

4 listi lazanje, 300 g lisičk, 250 g bivolje mocarele, 2 mladi čebuli, 1 šalotka, 1 strok česna, 1 žlica oljčnega olja, sol, poper, 3 vejice sveže bazilike, 2 žlici parmezana, 2 žlici masla, 1 žlica moke, 250 ml mleka

Priprava

1. V kozici raztopite maslo, dodajte moko, malce popražite in zalijte z mlekom. Kuhajte na srednji vročini 10 minut med stalnim mešanjem z metlico. Bešamelno omako na koncu začinite s soljo in poprom.

2. Očiščene in narezane lisičke opražite v zelo vroči teflonski ponvi brez maščobe, da spustijo vodo, le-to odlijte, dodajte olje in na kolobarje narezano mlado čebulo in šalotko ter drobno sesekljani česen. Pražite nekaj minut, dodajte parmezan in začinite s soljo in poprom.

3. Mocarelo narežite na rezine. V namaščeni model dajte list lazanje, jo premažite z bešamelno omako, potresite z lisičkami, pokrijte z lazanjo, jo spet premažite z bešamelom, nanj porazdelite narezano mocarelo, pokrijjte z lazanjo, premažite z bešamelom, potresite s preostalimi lisičkami, pokrijte z lazanjo, premažite s preostalim bešamelom in potresite s parmezanom. Lazanjo pecite na 180 stopinj 35 do 40 minut. Pečeno pustite stati 5 minut, nato jo šele razrežite.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND