Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Goveji file na način stroganov
[ -na hitro- ]
Goveji file na način stroganov
19.01.2009
Kategorija hrane:  meso in divjačina
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  30 minut


Sestavine

300 g govejega fileja, 3 žlice oljčnega olja, 25 ml konjaka, 30 g masla, 30 g sesekljane šalotke, 50 ml belega vina, 120 ml piščančje juhe, 4 žlice creme fraiche,1 žlička rdeče paprike v prahu, 40 g kislih kumaric, 100 g majhnih svežih šampinjonov, 1 žlica sesekljanega peteršilja


Priprava

1. File narežite na tanke 7 cm dolge in 2 cm široke trakove. Pecite jih na zelo vročem olju 2 minuti, dolijte konjak in malo pokuhajte.S penovko dajte meso iz ponve na krožnik ter ga pokrijte z alu folijo.

2. V isti ponvi segreje maslo in stekleno opražite šalotko. Dodaj na rezine narezane šampinjone, pražite nekaj minut, potresite s papriko in dolijte vino ter juho. Kuhajte nekaj minut, da se omaka rahlo zgosti. Dodajte meso, creme fraiche in na zelo majhne kocke narezane kumarice ter vse skupaj še enkrat zavrite. Pred serviranjem vmešaj še peteršilj. Odlična priloga je kruhova rulada.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND