Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Amuse v kozarcu
[ -on zanjo- ]
Kozji sir z zelenim jabolkom in prekajenimi račjimi prsmi
20.05.2008
Kategorija hrane:  hladne predjedi
Za (št. ljudi, kosov):  6 oseb
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  15 minut


Sestavine

200 g svežega kozjega sira, 2-4 žlice sladke smetane, 2 žlici olivnega olja, 1 zeleno kiselkasto jabolko, 6 rezin prekajenih račjih prsi, 2 žlici opraženih in zmletih lešnikov, sol, poper.

Priprava

1. Olupljeno jabolko je narezal na tanke rezine in jih v ponvi brez maščobe na majhni vročini dušil do al dente.

2. Smetano je rahlo segrel in jo med mešanjem dodajal pretlačenemu siru, da je dobil penasto maso. Na koncu je dodal še olivno olje in začinil s soljo in poprom.

3. v kozarce je dal najprej plast sirove pene, nanjo dušena jabolka, jih potresel z lešniki in na vrh dal zvito rezino račjih prsi.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND