Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Vanilja in hruške
[ -za goste- ]
Vaniljeva krema s portom
16.01.2008
Kategorija hrane:  deserti
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  500 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  35 minut (+ čas za hlajenje)
Priporočeno vino:  Dolce No.1 - Hiša Joannes


Sestavine

200 ml mleka, 2 rumenjaka, 3 listi želatine, 1 vaniljev strok, 80 g sladkorja v prahu, 100 ml porta (ali prošeka), 200 ml sladke smetane, 250 ml bezgovega ali jabolčnega soka, 1 janeževa zvezda, 1 cimetova palčka, sok 1 limone, 2 hruški, 2 žlički praška za vanili puding.

Priprava

1. Želatino namočite v mrzli vodi. Vaniljev strok izpraskajte. Mleko, vaniljev strok in sredico zavrite ter odstavite z ognja. Gladko razmešajte rumenjaka in sladkor ter jajčno maso previdno zamešajte v mleko.

2. Jajčno mleko med mešanjem počasi segrevajte in kuhajte toliko časa, da se zgosti. Želatino ožmite in raztopite v vaniljevi kremi. Vmešajte še porto in maso ohladite v mrzli vodni kopeli.

3. Smetano trdo stepite in zamešajte v kremo, ko se le-ta začne rahlo strjevati. S kremo napolnite kozarce in jih postavite na hladno.

4. Zavrite sok z začimbami in limoninim sokom. dodajte na krhlje narezani hruški in kuhajte 3 minute. Prašek za puding razmešajte v 3 žlicah mrzle vode in z njim zgostite hruškov kompot. Kompot dobro ohladite in ga pred serviranjem dajte na vaniljevo kremo.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND