Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Moška panakota
[ -on zanjo- ]
Česnova panakota s pečenimi garnelami
11.12.2007
Kategorija hrane:  hladne predjedi
Za (št. ljudi, kosov):  6 oseb
Hran. vrednost:  342 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  30 minut


Sestavine

5 listov želatine, 250 g sladke smetane, 1 majhen strok česna, 2 vejici sveže bazilike, 250 g kefirja, sol poper, 12 velikih garnel, 2 vejici origana, 3 žlice olivnega olja, 1 žlica limoninega soka

Priprava

1. Želatino je namočil v mrzli vodi, jo ožel in raztopil v 3 žlicah tople smetane.

2. Česen in baziliko je grobo sesekljal. V mešalniku je gladko zmiksal smetano, kefir, česen in baziliko, da se je masa obarvala rahlo zeleno. Začinil jo je s soljo in poprom.

3. V smetanovo maso je zamešal stopljeno želatino in jo nalil v skodelice ter jih postavil v hladilnik preko noči.

4. Pred serviranjem je na olivnem olju opražil garnele in jih začinil s sesekljanim origanom, soljo, poprom in limoninim sokom. Panakoto je z ostrim nožem ločil od posodice, dno posodice za nekaj sekund potopil v vročo vodo in jo zvrnil na krožnik ter jo okrasil z dvema garnelama.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND