Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Quiche z zelenimi beluši
[ -rožmarinovi recepti- ]
Quiche z zelenimi beluši
03.06.2006

Testenica s šparglji, po domače.


Kategorija hrane:  zelenjavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  744 kcal/osebo
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura (+ čas za hlajenje)


Sestavine

250 g moke, 150 g masla, 1 jajce, sol, 400 g zelenih belušev, 1 šopek mlade čebule, 2 žlici sesekljanega peteršilja, 2 šalotki, 1 strok česna, 100 g gorgonzole, 3 jajca, 150 ml sladke smetane, poper, muškatni orešek.

Priprava

1. Moko, na kocke narezano maslo, jajce, 2 žlici mrzle vode in ščepec soli hitro zgnetite v gladko testo. Zavijte ga v prozorno folijo in postavite v hladilnik za eno uro.

2. Beluše olupite samo na spodnji tretjini in jih blanširajte v slani vodi 3 minute. Odlijte vodo, jih prelijte z mrzlo vodo in odcedite. Mlado čebulo blanširajte 1 minuto. Beluše in čebulo narežite na 5 cm dolge kose.

3. Šalotki olupite in sesekljajte. Česen olupite in stisnite. Zmešajte jajca, smetano, peteršilj, čebulo in česen ter nato vse skupaj zmiksajte s paličnim mešalnikom. Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Gorgonzolo narežite na drobne kocke.

4. Pečico segrejte na 200 stopinj. Model za tarte s premerom 28 cm dobro namastite. Testo razvaljajte v krog s premerom 32 cm in z njim obložite model. Testo večkrat prebodite z vilicami. Pokrijte ga s peki papirjem, model do vrha napolnite s suhim fižolom ali rižem in pecite na prvi rešetki od spodaj 15 minut. Odstranite fižol ali riž in peki papir ter testo pustite malce ohladiti.

5. Na pečeno dno porazdelite beluše in mlado čebulo, prelijte z jajčno maso in potresite z gorgonzolo. Pecite na drugi rešetki od spodaj 30 do 35 minut. Quiche malce ohladite v modelu, ga narežite na kose in ponudite z zeleno solato.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND