Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Kuhana govedina z zeleno omako
[ -rožmarinovi recepti- ]
Kuhana govedina z zeleno omako
27.05.2006

In mlada spomladanska zelenjava, seveda, tudi ne sme manjkati.


Kategorija hrane:  meso in divjačina
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  30 minut (+ kuhanje govedine)


Sestavine

1 šopek peteršilja, 4 sardelni fileji v olju, 3 rumenjaki trdo kuhanih jajc, 1/2 rdeče paprike, 2 sesekljana stroka česna, 2 žlici naribanega belega kruha, 50 do 75 ml olivnega olja, sol, poper, kuhana govedina.

Priprava

1. Vse sestavine, peteršilj, sardelne fileje, rumenjake, papriko in česen, drobno sesekljajte in z drobtinami in oljem zmešajte v gladko omako. Začinite s soljo in poprom.

2. V juhi segrejte govedino in jo narežite na tanke rezine. Na ogrete krožnike naložite kuhano govedino in jo prelijte z zeleno omako. Zraven ponudite hrustljavo pečen krompir (krompir skuhajte v lupini do mehkega, ohlajenega narežite na 1 cm debele kolobarje in ga hrustljavo opecite v vročem olju).


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND