Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Kavni mousse z rdečimi oranžami
[ -rožmarinovi recepti- ]
Kavni mousse z rdečimi oranžami
22.03.2006

Posebna sladica za posebne priložnosti.


Kategorija hrane:  deserti
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  472 kcal/osebo
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura (+ čas za hlajenje)


Sestavine

150 g bele čokolade, 2 lista želatine, 4 rumenjaki, 50 g sladkorja v prahu, 3 žlice kavnega sirupa (ali likerja), 3 žličke instant espresso praška, 2 žlici ruma, 250 ml sladke smetane, 4 rdeče oranže, 20 g medu, 1 žlica olupljenih pistacij

Priprava

1. Želatino namočite v mrzli vodi. Čokolado narežite na kocke in jo raztopite nad soparo. V drugi posodi zmešajte rumenjake, sladkor, kavni sirup ali liker in espresso prašek ter vse skupaj stepajte v vodni kopeli z metlico vsaj 4 minute, da se masa zgosti in postane kremasta. Nato hitro vmešajte še stopljeno čokolado.

2. V posodici segrejte rum in na majhni vročini stopite ožeto želatino ter jo vmešajte v jajčno kremo. Postavite jo v hladilnik za 20 minut. Smetano s ščepcem sladkorja trdo stepite in previdno vmešajte v ohlajeno kremo. Z njo napolnite 4 kozarce in jih postavite v hladilnik za najmanj 6 ur, še bolje pa preko noči.

3. Oranže olupite in z ostrim nožem filetirajte. Iz ostankov stisnite 100 ml soka in ga z medom kuhajte na majhni vročini toliko časa, da se zgosti v sirup ter na koncu vmešajte oranžne fileje.

4. Pistacije opražite v ponvi brez maščobe in jih drobno sesekljajte. Pred serviranjem na kremo porazdelite oranžne fileje s sirupom in potresite s pistacijami.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND