Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Špinača in čemaž
[ -malo drugače- ]
Špinačna juha s čemažem in parmezanovi cmočki
03.04.2015
Kategorija hrane:  juhe in enolončnice
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  450 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  30 minut


Sestavine

50 dag sveže špinače, manjši šopek čemaža, 2 srednje velika krompirja, 2 žlici masla, 1 šalotka, 1 l zelenjavne juhe, sol, sveže mleti poper, muškatni orešček; 40 g masla, 80 g moke, 2 jajci, 50 g naribanega parmezana, sol

Priprava

1. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Olupljeno šalotko drobno sesekljamo. Špinačo oplaknemo z mrzlo vodo, odcedimo in očistimo.

2. V loncu segrejemo 2 žlici masla, dodamo šalotko, jo pražimo da postekleni, dodamo krompir in zalijemo z juho. Krompir skuhamo do mehkega ter šele nato v lonec stresemo očiščeno špinačo in čemaž. Kuhamo 5 minut, nato juho zmiksamo in pretlačimo skozi cedilo. Juho začinimo s poprom in muškatnim oreščkom, po potrebi jo tudi dosolimo.

3. Za cmočke zavremo 80 ml vode, maslo in ščepec soli. Dodamo moko in na majhnem ognju mešamo s kuhalnico toliko časa, da se testo loči od dna lonca. Najprej dodamo 1 jajce in mešamo toliko časa, da masa postane gladka. Nato vmešamo še drugo jajce in parmezan. V večjem loncu zavremo slano vodo in s pomočjo manjše žlice iz parmezanove mase oblikujemo cmočke ali žličnike in jih polagamo v vrelo vodo, pustimo v vodi na majhni temperaturi 5 minut ter jih odcedimo.

4. V krožnike nalijemo juho, vanjo damo po štiri cmočke in po želji potresemo z naribanim parmezanom in na trakove narezanim čemažem.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND