Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Šparglji na milanski način
[ -on zanjo- ]
Šparglji z jajcem in parmezanom
22.05.2012
Divji šparglji z jajcem in parmezanom
Kategorija hrane:  tople predjedi
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  25 minut


Sestavine

velik šopek divjih špargljev (ali 20 zelenih špargljev), 4 jajca, 80 g sveže naribanega parmezana, 4 žlice oljčnega olja, 100 g masla, sol, sveže mleti poper

Priprava

1. Špargljem je odrezal olesenele konce. V ponvi je segrel 3 žlice oljčnega olja in pražil šparglje 3 do 4 minute (ostati morajo čvrsti). Na koncu jih je solil in popral.

2. V drugi ponvi je segrel žlico olja in dve žlici masla ter spekel jajca na oko. V lončku je raztopil preostalo maslo in ga segreval do svetlo rjave barve. Na vroče krožnike je naložil šparglje, nanje položil jajce na oko, prelil z rjavim maslom, potresel s parmezanom in sveže mletim poprom. Zraven je ponudil hrustljavo ciabatto.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND