Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Mlada čebula in parmezan
[ -on zanjo- ]
Juha z mlado čebulo in parmezanovim čipsom
24.04.2012
Juha z mlado čebulo
Kategorija hrane:  juhe in enolončnice
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  254 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  25 minut


Sestavine

2 beli čebuli, 2 stroka česna, 3 žlice olja, 4 brinove jagode, 150 ml belega vina, 1,2 l zelenjavne juhe, 250 g debelega fižola (ali graha), šopek mlade čebule, sol, poper, sveži majaron, 60 g parmezana

Priprava

1. Beli čebuli je olupil, razpolovil in narezal na tanke kolobarje. Česen je drobno sesekljal. V širokem loncu je segrel olje in stekleno opražil čebulo. Dodal je česen in brinove jagode, popražil in zalil z vinom. Vino je pokuhal na polovico, dolil juho in kuhal pokrito 10 minut.

2. Mlado čebulo je narezal na 1 cm široke kroge ter jo skupaj z debelim fižolom stresel v juho. Kuhal je še 5 minut in na koncu začinil s soljo, poprom in majaronovimi lističi.

3. Za parmezanov čips je segrel veliko teflonsko ponev in vanjo s pomočjo žlice naredil iz parmezana majhne kupčke, jih rahlo potlačil in pekel na srednji vročini do zlato rjave barve. Ponev je odstavil z ognja in čips pustil rahlo ohladiti, da se je strdil.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND