Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Paradižnikova tajina
[ -on zanjo- ]
Paradižnikova tajina
04.08.2009
Kategorija hrane:  meso in divjačina
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  495 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  45 minut


Sestavine

1 bela čebula, 750 g mletega jagnječjega mesa (lahko tudi mešano mleto meso), šopek peteršilja, 1 žlička mletega cimeta, ½ žličke mlete kumine, ½ žličke mletega ingverja, kajenski poper, 1 l olja za fritiranje; 750 g paradižničkov, 2 beli čebuli, 2 stroka česna, 2 stroka čilija, 2 žlici sesekljanega peteršilja, 2 žlici olivnega olja, 1 žlička sladkorja, sok 1 oranže, sol, poper

Priprava

1. Za mesne kroglice je drobno sesekljal čebulo in peteršilj. Meso, čebulo, peteršilj in začimbe je zmešal v gladko maso ter iz nje oblikoval majhne kroglice v velikosti oreha. V posodi je segrel olje in fritiral mesne kroglice do zlato rjave barve ca. 5 minut. Nato jih je dobro odcedil na kuhinjskem papirju.
2. Za omako je paradižničke prrezal na polovico. Čebulo, česen in čilije je drobno sesekljal. Na olju je stekleno opražil čebulo, dodal česen in čilije, malce popražil in dodal še paradižničke, sladkor in oranžni sok. Omako je začinil s soljo in poprom ter kuhal na majhni vročini 20 minut. V omako je zamešal mesne kroglice in peteršilj ter kuhal še 5 minut. Tajino je serviral s kuhano proseno kašo.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND