Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Pečeni rezanci z zelenjavo
[ -on zanjo- ]
Stekleni rezanci z jajcem in kitajskim zeljem
08.03.2009
Kategorija hrane:  zelenjavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Hran. vrednost:  365 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  40 minut


Sestavine

80 g steklenih rezancev, 5 posušenih šitake gob, pest svežih šampinjonov, 150 g kitajskega zelja, 3 stroki česna, 2 mladi čebuli, 2 majhna korenčka, 3 jajca, 1/2 žličke sladkorja, 3 žlice ostrigove omake (oyster sauce), 2 žlici sojine omake, beli poper, 3 žlice olja

Priprava

1. Steklene rezance je za 10 minut položil v vročo vodo in jih nato s škarjami razrezal na manjše kose. Gobe je namakal v topli vodi 10 minut.

2. Kitajsko zelje je očistil in narezal na tanke trakove. Česen je olupil in sesekljal. Korenje je narezal na tanke trakove, mlado čebulo na kolobarje in šampinjone na tanke rezine.

3. V ponvi je segrel olje in na srednji vročini na hitro opražil česen in na trakove narezane šitake (dobro jih je odcedil in tekočino shranil). V ponev je vlil razžvrkljana jajca, dodal steklene rezance in sladkor ter pražil 5 minut. Nato je dodal vso zelenjavo in dušil toliko časa, da je bila zelenjava kuhana a še vedno hrustljava. Med dušenjem je dolil ca. 50 ml vode, v kateri so se namakale gobe.

4. Na koncu je vse skupaj začinil z ostrigovo in sojino omako ter poprom.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND