Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Kuskus in garnele
[ -on zanjo- ]
Garnele na kuskusu s paradižnikom in čilijem
30.01.2009
Kategorija hrane:  morske ribe in sadeži
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  30 minut


Sestavine

180 g kuskusa, 15 garnel ali kozic,1 šalotka, 1 strok česna, 1 posušeni čili, 2 žlici oljčnega olja, 20 ml belega vina, 4 olupljeni paradižniki iz konzerve, 30 ml paradižnikovega soka, 1 žlica masla, 1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava

1. Na oljčnem olju je opražil sesekljano šalotko in česen, dodal zdrobljeni čili in pet garnel, katere je narezal na manjše kose. Vse skupaj je pražil eno minuto. Nato je dolil vino, malce pokuhal in dodal drobno narezani paradižnik in paradižnikov sok.

2. Omako je kuhal 5 minut, jo začinil s soljo in poprom ter vanjo stresel kuskus. Dobro je vse skupaj premešal, zmanjšal temperaturo na minimum in pokrito pustil stati 5 minut.

3. Preostale garnele je opekel na oljčnem olju ter jih rahlo solil. V kuskus je zamešal maslo in pteršilj, ga naložil na krožnika in na vrh položil pečene garnele.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND