Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (67 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 


Čokoladni tart


Goveji file


Ravoli z jurčki


Bučna juha


Dimljena postrv


Pozdrav iz kuhinje

 
Hiša Raduha, Luče, 4,5
Povezano z naravo

Reči, da je le hiša, je dosti premalo. To, ne nazadnje, vedo tudi največje evropske arhitekturne revije. Ker ta hiša ni le že od 1875, pod goro Raduho, ki je dala ime, in skalo Breznico, ki je dala priimek, pa, seveda, ob tako lepi reki, ki daje vsebino, temveč je tudi v drevesih, na stebrih, v štali in na kozolcu. Tako kot tudi ni dovolj le leseni napis o hrani pred vrati: ”Slow food”. Hiša Raduha je pač že dolgo nekaj posebnega in čeprav se s tem težko sprijaznijo domačini, župani in birokrati, vedo to praktično po vsem svetu.


Hiša, ki ponuja prvovrstno dopustniško avanturo, od vroče kopeli v krošnji dreves do dolge večerje v stari jedilnici. In prav ta je pravzaprav še edina kot ste je vajeni še kje - z babičinimi prti, maminimi štruklji in gostiteljičinim povezovanjem nadiha tradicionalnosti in navdiha sodobnosti. Kot pravi temu Martina Breznik: ”Lokalno, pristno, individualno, sodobno ter povezano z naravo. Ker ljubim oblike, barve, vonje in okuse.”


Tik ob Savinji v Lučah, na vhodu v Logarsko dolino že peta generacija v Raduhi povezuje naravo, tradicijo in inovacije. Morda so se v zadnjih letih bolj posvetili slednjemu v arhitekturi - namesto sena je na podu spalnica z dnevno sobo, s steklenimi stenami, ki so očarane nad eno najlepših slovenskih alpskih rek, pod kozolcem pa velika masažna kad in jedilnica, hiška na drevesu je za sanje in spanje v krošnji mogočne lipe, stara štala pa ponuja tradicionalno arhitekturo na moderen način -, a zato obljubljajo, da je spet prišel čas, ko bo tako tudi v kuhinji.


Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj


Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu)

Kdor zmore, naj vsekakor spleza v krošnjo drevesa, na pod kozolca in v stajo hleva. Drugi pa, če boste le zahtevni, pa tudi ne boste le siti. Že ogled lesene arhitekture, ki je združila staro z novim, ter povezala družinsko trmo in ambicioznost z vrhunskimi arhitekti, izvirnimi umetniki in lokalnimi mojstri, je vreden izleta v Logarsko dolino, kjer svoja pričakovanja kar prepustite Martininemu navdihu.


VINSKA PONUDBA

Med 87 vinskimi etiketami, družinsko izbranimi (vinski svetovalci Filip, Martina in Matjaž Breznik) so primorska vina v večini; v kleti pa se najde tudi nekaj tujih posebnosti. Hišni vinar je Danilo Mavrič iz Brd (Plešivo). Najbolj priljubljeni vinarji: Batič, Sutor, Sanctum, Gravner in Kozlović.

Komentar bralcev:Dodatni podatki

Regija:  Štajerska

Značilnost:
posodobljeno regionalno

Naslov:  Luče 67, Luče

Telefon:  03 838 4000

www:  www.raduha.com

E-pošta:  info@raduha.com

Zaprto:  ponedeljek in torek; odprto od srede do nedelje med 19. in 23. uro (obvezna rezervacija)

Lastnik:  družina Breznik

Kuhar:  Martina Breznik

Cene:  degustacijski meni 57 evrov (5 hodov)

Jedi:
avtorsko posodobljene savinjsko-slovenske jedi

Dodatno:
prenočišča na kozolcu, v hiški na drevesu in v stari štali

Leto obiska:  september 2015   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND