Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (65 od 100)


Gostilna ocenjena 2 krat

Hrana:
2 krat
Vina:
2 krat
Postrežba:
2 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
2 krat
Cena/kakovost:
2 krat

Ocenite gostilno
 


Tiramisu s čilijem


Mango in nugat


Račje prsi in bučke


Kozice v sezamu


Pirina rižota s špinačo in kozjim sirom


Millefoglie s škampi


Raviol s kozjim sirom


Caprese terina


Pozdrav iz kuhinje


Kavarna


Ambient


Mišo Krojsl
 
Restavracija Rožmarin, Maribor, 4
Velemesto v totem mestu

Rožmarin je začel kot del blagovne hiše, danes pa je ravno obratno. Najprej je bil restavracija, danes je tudi pizzerija, kavarna, vinoteka, trgovina in še marsikaj. Rožmarin je začel na koncu stranske ulice, danes je na začetku živahne ulice, v samem centru mesta. Veliko se je spremenilo, le to je še vedno isto: Rožmarin ni bil nikoli mariborski, ne leta 2006, ne danes. Ravno zato pa je za Maribor tako pomemben. Ker je to, kar bi naj tudi Maribor (spet) bil!Včasih so bili namazi na bageto, danes pa so sorbeti na slamico. Rožmarin je vedno znal ugajati. Še ne desetleten je zato že dolgo stalnica mesta, ki mu s svojim nenehnim spreminjanjem, dodajanjem, dopolnjevanjem, rastjo, predvsem pa ambicijo in razgledanostjo, barva sivino in razbija malodušje. Pa čeprav si je za to težko nalogo izbral najtežjo možno pot. Začel je z zahtevnim, da bi končno prišel tudi do preprostega. Zato je zdaj, ko je zrasel vse do Gosposke, šele poln(o) zaživel. Mariborski Rožmarin ni bil leta 2006 le za Maribor nekaj novega in kar globalnega, temveč za celo Slovenijo. In tudi danes, ko se je raztegnil po celotni ulici, ki ji takrat nihče ni vedel imena, danes pa ji vsi pravijo Rožmarinova, je tako. Rožmarin je še vedno najbolj velemestna restavracija v vsej Sloveniji!


Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu)

Pravzaprav niti ne moreš mimo. Dokler je bil Rožmarin ”le” restavracija, kavarna in vinoteka, je še iskal svoj profil, odkar pa je dobil še pizzerio, so se napolnili vsi nivoji in prostori. Če je bil Rožmarin prej za Maribor preveč (velemestno) fin in zato odmaknjen od vrveža, se je sedaj z največjimi pizzami v mestu - nihče se več ne pritožuje nad majhnimi porcijami - in Gosposkim vhodom odprl tako domačinom in turistom, ki čez dan polnijo tudi Delight, zvečer tudi restavracijo, ponoči tudi vinoteko in vmes tudi nakupujejo. Vprašanje, torej, ni zakaj obiskati, temveč kdaj - ker se dogaja od enega do drugega jutra.


Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA

Kar 600 vinskih etiket, posebna vinska soba s pretežno francoskimi vini, vinoteka, prodaja vin; glavni sommelier Saša Arsenovič; hišni vinarji, belo Dveri pax, rdeče Edi Simčič, peneče Radgonske Gorice. Najbolj priljubljeni vinarji: Kupljen, Marof, Iaquin, Muga in Crasto.

Komentar bralcev:Dodatni podatki

Regija:  Štajerska

Značilnost:
sredozemsko

Naslov:  Gosposka ulica 8, Maribor

Telefon:  02 23 43 180

www:  www.rozmarin.si

E-pošta:  info@rozmarin.si

Zaprto:  nedelja in prazniki; odprto od ponedeljka do četrtka med 8. in 24. uro, v petek in soboto med 8. in 2. uro

Lastnik:  Saša Arsenovič

Cene:  cene hladne predjedi 8 do 10, juhe 3 do 5, tople predjedi 7,50 do 9, glavne jedi 13 do 24, sladice 1,80 do 6; meni delight med 11. in 18. uro 17 evrov (2 hoda) in 22 evrov (3 hodi); degustacijski meni 33 evrov (4 hodi) in 45 evrov (6 hodov)

Jedi:
sredozemsko-slovensko-moderna kuhinja

Dodatno:
trgovina, uvoz vin in konjakov

Leto obiska:  julij 2015   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND