Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (63 od 100)


Gostilna ocenjena 3 krat

Hrana:
3 krat
Vina:
2 krat
Postrežba:
3 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
3 krat
Cena/kakovost:
3 krat

Ocenite gostilno
 


Čokoladna in limonina torta


Brancin na soli


Črni rezanci in ravioli


Škampi, ladinke in ostriga


Karpačo jadranske hobotnice na volovskem srcu


Karpačo brancina


Pozdrav iz kuhinje 
Restavracija Primorka, Strunjan, 4
Morski okusi morske terase

Borov gozdiček, pogled na sinjo gladino, gola njena ramena in njegova kolena, vse je, torej, nared, da vonj po dopustu, ko pozvanjajoče čez teraso zavije rib poln voziček, najboljši prijatelj vseh metuljčkov v belih srajcah in črnih hlačah, zamenja vonj po morju iz pečice. Ni res, da hodimo tako trumoma na morje zaradi morja! Res je, da smo na morju šele takrat, ko je naša ena od miz na polni morski terasi! Primorka iz Strunjana je še vedno točno to, kar imamo najraje, ko nam k jedi servirajo še kompot za umivanje rok. Morska nostalgija!Sardele so ogrete v peči, kruh je domač, olivno olje, nežen cuvee, je posebna polnitev za Primorko (Milok, Sečovlje), malvazija (Dorjano Korenika) je zmagovalka, šef pa je popoldan skočil v morje. Sezona se je začela in terasa se polni skozi ves dan. Primorka je na odlični lokaciji, le za kratek sprehod do plaže mirnega obmorskega kraja, ki mu je uspelo, da je za solinami celi koloni, ki jo le še zadnji hrib loči od Portoroža, skril svojo Stjužo, naravni rezervat in krajinski park.


Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu)

Primorka ve, kaj njeni gostje hočejo. Morje na morju! Jedilni list je enak kot ga imajo mnogi, toda na krožnikih je toliko več morskega okusa, kolikor je Primorka bližje morju. Da ne podlega modnosti, ji gre v prid, da je še vedno enaka, pa v slast. Ko si poželiš znanih jedi in pristnih okusov, surovo, kuhano ali pečeno, vseeno, samo da je iz morja.


Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA

Gregor Kocjančič je eden najboljših slovenskih vinskih svetovalcev. Če mu ne zazvoni telefon, poučno in dobro druži vina znanih in manj znanih slovenskih in zamejskih vinarjev z morskimi jedmi. Na vinski karti je kar 320 etiket. Hišni vinar Vinakoper. Najbolj priljubljeni: Dorjano Korenika, Joško Renčel, Tilen Praprotnik - Steras, Silveri, Edi Kante. Rose, Sveti Martin, 2014, poletno svež, k školjkam na žaru. Sauvignon, Poljšak, 2013, aromatično krepek, k testeninam. Chardonnay, JNK, 2008, resen, kompleksen, k ribi.

Komentar bralcev:Dodatni podatki

Regija:  Primorska in Notranjska

Značilnost:
morsko

Naslov:  Strunjan 148, Strunjan

Telefon:  031 679 479

www:  www.primorka.si

E-pošta:  info@primorka.si

Zaprto:  odprto vsak dan med 11. in 23. uro

Lastnik:  Gregor Kocjančič

Kuhar:  Josip Vuk

Cene:  hladne predjedi 7,80 do 13,80, juhe 3,20 do 4,90, tople predjedi 6,80 do 15, glavne jedi 9,80 do 25, sladice 3,60 do 6; degustacijski meni z vinsko spremljavo od 33 evrov (3 hodi), do 66 evrov (6 hodov)

Jedi:
jadranske morske jedi

Dodatno:
druženje vin in hrane

Leto obiska:  julij 2015   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND