Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (71 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 


Čokolada in jagode


Pita z borovnicami


Rezine angusovega plečeta


Njoki z lisičkami


Gosja jetra, svinjska potrebušina in bezgova polenta


Rostbif z zelenimi šparglji


Tuna, rdeča pesa in šparglji


Ambient


Boštjan Pavli
 
Restavracija Harfa, Ljubljana 4,5
Za moderne poslovneže

Avtorstva sicer ni dovolj, da bi ustvarjalo velike jedi s podpisom, a tudi ne preveč, da bi delalo razlike med gosti. Harfin avtor je chef po poklicu in kuhar po talentu.



Tudi Pavli in Harfa imata posteljice pod mocarelo, trise iz morja, meso v izbranih omakah in/ali kombinacije sladic. Toda, če so hitri meniji na desni med cenovno najbolj prijaznimi v Ljubljani, se štirihodni na levi ponašajo z najbrž najboljšim razmerjem cene in kakovosti v prestolnici! Harfa igra na karto všečnosti, a ne zanemarja odličnosti, v tem je njena največja odlika.

Le znati dobro kuhati še ne naredi dobre gostilne. Potrebni so še: kje - na pravi lokaciji in v prijetnem ambientu; komu - dovolj gostov, čim bolj rednih; kaj - prepoznavna in izstopajoča ponudba; kdo - ob chefu in šefu še ekipi, kuharska in strežna; Harfa ima vse to! Vse za pravi kulinarični koncert.


Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu)

Harfa je za oboje, da skrajša ali pa podaljša vaš službeni čas. Restavracija modernih poslovnežev, ki delajo ves dan in tudi v času kosila. Lokacija, ki je dovolj blizu, a ne tam, kjer so vsi drugi. Ambient, ki je dovolj moderen, a ne tako, da bi se ga hitro naveličali. Hrana, ki ima svojega chefa, a je ta ne straši šefovsko. Gostje, ki so tam zaradi kosila, ne pa zaradi drugih gostov. Poslovni meni v štirih hodih za pošteno (fair) ceno. 


Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj


VINSKA PONUDBA

Za kosilo se popije manj, zato le 42 etiket, toda vsa vina na kozarec; vinski svetovalec Janez Povhe; najbolj priljubljeni Kabaj, Blažič, Miška, Sirk (Bjana), Jakončič. Ob angusovih rezinah Quela, Klinec, 2007, ob sladicah Gomila, Puklavec, Izbor, traminec 2011.








Komentar bralcev:



Dodatni podatki

Regija:  Ljubljana z okolico

Značilnost:
sodobno sredozemsko

Naslov:  Koprska ulica 98, Ljubljana

Telefon:  01 423 2411

www:  www.harfa-restavracija.si

E-pošta:  info@harfa-restavracija.si

Zaprto:  sobota, nedelja in prazniki; odprto od ponedeljka do petka med 10.30 in 17. uro (zvečer po dogovoru)

Lastnik:  Boštjan Pavli

Kuhar:  Boštjan Pavli

Cene:  hladne predjedi 7 do 11, juhe 3,50, tople predjedi 8 do 16, glavne jedi 12 do 22, sladice 3 do 6; poslovni meni 28 evrov (4 hodi)

Jedi:
sodobno in sredozemsko navdahnjena kuhinja

Dodatno:
le za kosilo

Leto obiska:  junij 2015



   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND