Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (56 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 


Krostata s pinjolami


Svinjski file polnjen s šparglji


Pljukanci s tartufi


Rezanci z divjimi šparglji in klobaso


Divji šparglji in jajčna omaka


Rakovica v solati


Ambient 
Konoba Nono, Petrovija, Hrvaška
Sezonsko na živalski farmi

V Konobo Nono lahko greste na ogled. Po stropu je toliko klobukov, biciklov, starin in vsega, kar je sicer le še na bolšjih sejmih, da boste imeli kaj gledati.
V konobo Nono lahko greste na izlet. Na dvorišču je takšna farma s takšnim živalskim vrtom, da mu v celi hrvaški Istri ni para, zato se boste z otroci še velikokrat vrnili.
V konobo Nono lahko greste na obisk. Postrežba je tako vesela in gostoljubna, da se, najsi bo po boškarinu ali grdobini, vsi, gostje in domači, slikajo za všečke.V konobo Nono lahko greste na morje. Do Umaga je tako blizu, da je prednost, ker je turistični vrvež na obali, v istrski notranjosti pa je tako kot v Nonovi - prijetno.


V konobo Nono pa lahko greste tudi jest! Čeprav so na to idejo prišli že mnogi pred vami, zaradi česar boste bili nekaj vikendov lačni, preden vam bo uspelo končno dobiti čez tri tedne prosto mizo, in čeprav je na Nonovem jedilnem listu toliko tega, kar imajo tudi vsi drugi tam, kjer se vidi morje, kjer dišijo tartufi, kjer v grmovju rasejo šparglji in kjer so iz starih krav naredili blagovno znamko, znajo Edo, Prodanovi in chef Andrija Maček svoj posel dovolj dobro, da so naredili oboje: ljudsko gostilno, ki je ob vikendih nabito polna, in istrsko konobo, ki sezono spreminja v degustacijske menije s takšnim razmerjem cene in kakovosti, da so zadovoljni vsi, torej opazovalci, izletniki, prijatelji, dopustniki in dobrojedci.


Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu)


Od istrskega pršuta do domačih testenin in minešter, od Boškarina do ”cripnje”, od domačega kruha do gob, špargljev in tartufov, od svežih rib do svežih tort, od farme do konobe, od živalskega vrta razstave starin na stropu. Za otroke je raj zunaj, za odrasle pa znotraj, predsezonski tujci so stalni gostje, sezonski turisti so rezervirali za prihodnje leto, Istrani praznujejo, Slovenci so sosedje. Rezultat je, da se vsi poznajo med seboj in da morate pri Nonu rezervirati tedne vnaprej.


Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukajVINSKA PONUDBA

Hišni vinar je Celega iz Buj, lokalnih buteljk je za 50 etiket, priljubljeni so še Cuj, Coronica, Kozlović, Degrassi. Če vina ne bi bila pretopla, bi bila njihova svežina še bolj prijetna; tudi zato, ker se Nono (vinski svetovalec in gospodar Edi Prodan) trudi odkrivati. ”Tega že poznate?” Špargljeva spremljava: malvazija Fiore, 2014, Barboj, Umag, malvazija Novacco, 2013, Fernetići, Brtonigla, cabernet franc, 2012, F. Arman, Vižinada


Komentar bralcev:Dodatni podatki

Regija:  Hrvaška

Značilnost:
istrsko

Naslov:  Umaška 35, Petrovija, Hrvaška

Telefon:  +385 52 740 160

www:  www.konoba-nono.com

E-pošta:  konoba.nono@pu.t-com.hr

Zaprto:  ponedeljek; odprto od torka do nedelje med 11. in 23. uro

Lastnik:  družina Prodan

Kuhar:  Andrija Maček

Cene:  hladne predjedi 5 do 8, juhe 3 do 4, tople predjedi 7 do 11, glavne jedi 8 do 14 evrov, sladice 3; degustacijski meni 30 evrov

Jedi:
domača istrska kuhinja

Dodatno:
živalska farma z otroškimi igrali

Leto obiska:  april 2015   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND