Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (55 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 


Ocvrti telečji priželjc


Gamsova pečenka in tris prilog


Rajželjc na dva načina 
Pri planinskem orlu, Stahovica
Orel vas gleda

Na krušni peči orel budno zre na jedce, kaj bodo naročili. Divjačino, seveda! Pri planinskem orlu je domača slovenska gostilna, v kateri je gospodar v kuhinji, hči!! za šankom, gostje pa na nedeljskem izletu. Orlove specialitete so gams v lovski omaki, dušeno stegno divjega zajca z gozdnimi jagodami, medved v brusnični omaki, po naročilu pa še pečene fazanove prsi na jabolčni čežani in pečen divji prašič v pomarančni omaki! Chef Janez Uršič kuha še na ”starem ognju”, zato pripravlja divjačino tako, kot je že stari ata vedno govoril: ”Če ješ gamsjo juho, dohtarjem d’nar kradeš, saj ti ni treba nikoli k njim.” Sam je dodal ”le” poročno dvorano, prenočišča, savno, jacuzzi in poetičen jedilni list.

Pred gamsjo juho so, torej, domače divjačinske klobase in salame, na katere naribajo dobro zorjeni trnič z Velike planine, po njej pa lahko tudi kaj iz bogate dediščine kamniških okusov. Stiskač se imenujejo Orlovi žlikrofi, ki imajo debelo testo in srečen nadev, priželjc je največkrat ocvrt, rajželjc pa zmešan z namočenimi žemljami in pečen.

Hrana pri Planinskem orlu je zato, da nasiti, njeni okusi pa zato, da se vmes brez težav pogovarjamo levo in desno. Med poslušanjem radia Krvavec lahko tudi bolj zahteven jedec najde zase porcijo drugačnosti in razlog za izlet v dolino Kamniške Bistrice. Ne zamudite jabolčnega zavitka, v katerem so tudi višnje, in suhih sliv, v katerih je tudi sir trnič.

Ker so cene prijazne, ponudba široka in specialitete divjačinske, je Pri orlu na kamniškem koncu sigurna izbira, ko se želimo po domače najesti in družabno pogovoriti.

Ker akcija Okusi Kamnika ponuja zanimivo izbiro tradicionalnih domačih jedi, med katerimi vse niso povsod na jedilniku, naj jih omenimo: gamsova juha, kamniška kajžerca, Firštov divjačinski golaž, rajželjc ali telečji vampi v omaki, ocvrt kozliček ali jagnje, gamsova suha klobasa, endivija s toplim krompirjem in ocvirki, jurčki z ajdovo kašo, pečenica ali krvavica z zeljem, kuhana jelenova klobasa, srnin golaž s kruhovim cmokom, svinjska ali telečja pečenka.

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukajKomentar bralcev:Dodatni podatki

Regija:  Gorenjska

Značilnost:
slovensko

Naslov:  Stahovica 20, Stahovica

Telefon:  01 832 5410

www:  www.priorlu.si

E-pošta:  info@priorlu.si

Zaprto:  torek; odprto od ponedeljka do petka med 10. in 22. uro, v soboto med 10. in 24. uro, v nedeljo med 10. in 20 uro

Lastnik:  Janez Uršič

Kuhar:  Janez Uršič

Cene:  hladne predjedi 4 do 10, juhe 1,80 do 2,80, tople predjedi 6,50 do 9, glavne jedi 6,50 do 18, sladice 2,50 do 4,50

Jedi:
slovenske divjačinske jedi

Dodatno:
Okusi Kamnika, Gostilna Slovenija, prenočišča

Leto obiska:  marec 2015   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND