Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (92 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 


Praline

Jagnjetina v zeliščih


Polenovka


Fagotteli La Pergola


Gof


Japonski vrt


Velike kozice v tempuri

Karpačo kapesant na črni polenti


Servis


Dekoracija mize


Heinz Beck
 
La Pergola, Rim, Italija
Nemec je najboljši rimski chef

Ne le zaradi slovenskih fotografij v njegovih številnih kuharskih knjigah (”Heinz Beck” je bila 2003 proglašena za najboljšo chefovsko knjigo na svetu), tudi zaradi prijateljstva z najboljšimi slovenskimi chefi, Heinz Beck s svojo nemško interpretacijo visoke italijanske kuhinje vpliva tudi na razvoj sodobne, nove slovenske kuhinje. Ne le zaradi posvečenega pogleda z devetega nadstropja prestižnega hotela na razsvetljeni Vatikan, tudi zaradi umetnosti, tako na Cavalierijevih stenah kot na Beckovih krožnikih, je obisk ene od najboljših hotelskih restavracij na svetu vreden razmisleka o kulinarični investiciji (novega) leta.


Ena najboljših restavracij v Italiji (3 Michelinove zvezdice) in ena najbolj elegantnih hotelskih restavracij na svetu (pogled iz devetega nadstropja najboljšega rimskega hotela Cavalieri, iz skupine Waldorf Astoria, na kupolo bazilike svetega Petra in ves Vatikan)! Eden najboljših italijanskih chefov, ki pa je po rodu Nemec in ima slovenskega fotografa. Ena največjih znamenitosti večnega mesta! Čeprav je to najbolj elegantna restavracija, v kateri ste in boste bili, čeprav se vam bo šele pri sladici zdelo, da ta obraz natakarja pa se je že ponovil, čeprav je voziček, s katerim vam bodo razkazali sire, dražji od vašega avtomobila, in čeprav prvič jeste z zlatega prta, je obisk Beckove La Pergole nujen predvsem zaradi italijanske kuhinje. Ker ste jo spoznali tako v Italiji kot po svetu že v vseh njenih preprosto-iskrenih oblikah, jo morate enkrat še v njeni prestižno-vrhunski inačici.

Heinz Beck je chef drobne postave, toda velike energije. Vstaja ob zori, da lahko krepko čez polnoč zaključi svoj delovni dan, ki mu mineva v kar devetih restavracijah po vsem svetu. V nobeni ni zgolj njegovega imena, povsod so njegove avtorske jedi in njegova vseprisotnost. Pescara, Toskana, Dubaj, Japonska, Portugalska, London …, a le v rimski La Pergoli, v kateri je že v avli hotela več dragocenih umetniških slik kot v marsikaterem, celo, rimskem muzeju, so fagotteliji chefova umetnina. Majhni ravioli iz bele moke in semoline (ter 16 rumenjakov) so polnjeni Beckova interpretacija italijanske klasike, krema rumenjakov in pekorino sira, na način karbonara, toda ne v omaki, temveč v nadevu, ki se skuha tako, kot da bi v vroče špagete zamešali surovi rumenjak. Prefinjeno in čustveno, nadgradnja italijanske tradicije, ki ji je Nemec dodal preciznost, a ji pustil preprostost. Le moka, jajce in sir, v drugačnosti in presenečenju teksture. In omaka? Iz pujskovih ličnic in bučkine svežine.

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA
Marco Reitano, skrbnik vinske kleti v La Pergoli (3.500 etiket) se ponaša z nazivom najboljšega italijanskega sommeliera. Aurum Zohlhof, 2012, traminec s sauvignonom iz Južne Tirolske, h gofu z limonovo travo, naravni Joaquin Dall’Isola, 2012, s Kaprija h karbonara raviolom, Tignanello Antinori, 2010, k jagnjetini.

Komentar bralcev:Dodatni podatki

Regija:  Italija

Značilnost:
visoko avtorsko

Naslov:  Via Alberto Cadlolo 101, Rim, Italija

Telefon:  +39 06 3509 2152

www:  www.romecavalieri.com/pergola

Zaprto:  nedelja in ponedeljek; odprto od torka do sobote med 19.30 in 23.30 uro (obvezna rezervacija)

Kuhar:   Heinz Beck

Cene:  degustacijski meni 195 evrov (7 hodov) in 220 evrov (9 hodov)

Jedi:
visoka italijanska avtorska kuhinja

Dodatno:
3 Michelinove zvezdice

Leto obiska:  december 2014   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND