Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (55 od 100)


Gostilna ocenjena 1 krat

Hrana:
1 krat
Postrežba:
1 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
1 krat
Cena/kakovost:
1 krat

Ocenite gostilno
 


Mežerlji in krompirjeva solata


Ambient


Polnjeno piščančje bedro


Koroška skuta


Kiblflajš



 
Koroška hiša Pri lipi, Muta
Koroška preprostost

V Koroški hiši že na tabli pred vrati piše, da boste za košto pražena jetrca, jurčkovo juho in Janezovo pojedino. Po koroško je vse; skuta, z ravno prav kumine in bučnega olja, kruh, s čisto črno skorjo, juha, ker je rpičeva in župna, divjačina, ker je od gostilničarke Helene.


Kos domačega kruha pa malo grumpov na njem. Kozarec jabolčnika in rezina kiblflajša. Vse to pa v ambientu domačne, prijazne in pristne koroške gostilne, kjer pogled skozi okno pokaže skodlano streho zvonika Janeza Krstnika, ki ga je pred tisoč leti posvetil sam papež, da zdaj velja za najstarejšo slovensko cerkev, pogled na jedilni list pa mežerle s krompirjevo solato, ki jih boste posvetili samí.

V poplavi neokusa in tujih ponaredkov prav godi, da je vsaj včasih tako domače in naše. Koroška hiša je dokaz, da je lahko od vilic in nožev podrsana in od nazdravljanja okrušena poslikana lončena posoda boljša od najbolj finega porcelana. Zato koprivovo žganje na koncu ostane na mizi, dokler ne pridete spet. Za prespat so štampeti v štiblcih nad gostilno, za plesat in sanjsko poroko pa Galerija pod njo.

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj





Komentar bralcev:

17. 5. 2015: jedilnik obeta, hrana pa veliko razočaranje, neokusen, trd zrezek cca 60 g, za noht neke marmelade, nobeden od naše družbe ni pojedel, cene pa kot v vrhunski restavraciji


Dodatni podatki

Regija:  Koroška

Značilnost:
regionalno

Naslov:  Mariborska c. 12, Muta

Telefon:  041 722 091

www:  www.prilipi.si

E-pošta:  info@prilipi.si

Zaprto:  25.12. in 1.1.; odprto vsak dan med 9. in 21. uro

Lastnik:  Helena Kresnik Pažek

Cene:  hladne predjedi 4,20 do 5,50, juhe 2,90 do 3,70, tople predjedi 6,40 do 8,20, glavne jedi 13,90 do 16,70, sladice 2,90 do 11,90; degustacijski meni 27,70 evrov (5 hodov)

Jedi:
koročje jedi

Dodatno:
rotunda sv. Janeza Krstnika

Leto obiska:  februar 2015



   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND