Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (69 od 100)


Gostilna ocenjena 2 krat

Hrana:
2 krat
Vina:
2 krat
Postrežba:
2 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
2 krat
Cena/kakovost:
2 krat

Ocenite gostilno
 


Orehova rulada in cimetov parfait


Divji prašič


Jelen


Ribana kaša in polži


Burkaša s kožarco


Salame 
Gostilna pr' Matičku, Kranj
Vprašajte za ulov

Matiček začne s salamo iz divjega prašiča in odojkovo pašteto z regratovim cvetom, vse skupaj na leseni deščici, ki se na stanovanjskem robu Kranja prilega kozolcu, drvem, zeliščem, brajdi, tnalu in kolesom z jetrnika.Med medvedi, antilopami, belorepimi gnuji, losi, kozorogi je v Kranju gostilna, vsa v lesu in gledaliških stolih, z odlično glasbo in napisom Ne pljuvaj na tla, v kateri so eni ob pizzah, drugi pa ob šanku, toda tisti, ki vprašajo za ulov in pustijo chefu, da jim odgovori v več hodih, si bodo Matička zapomnili kot najbolj kreativno slovensko divjačinsko gostilno!

Chef, ki je član lovske družine Anhovo, sicer sam ne ustreli vseh jelenov, prašičev in medvedov, ki jih letno predela v kar 1,5 tone salam in klobas, toda zato jih sam zagotovo začini. ”Niso za vse,” opozori na močne, krepke, res gozdne okuse. Pa saj so od divjadi, od katere je jelen enkrat s poprom, drugič z orehi in tretjič s tartufi, medved v salami in klobasi, divji prašič v pravi debelini in srnjakova pašteta na svežem koruznem kruhu iz krušne peči. Zaradi nje so Matičkovi v petnajstih letih le enkrat prižgali pečico, friteze pa še niso spustili v hišo. Na vsakem krožniku se okusi duša kuharja, ki je zaljubljen v svoje živali - zato jim tako kreativno dodaja zelišča, začimbe, zelenjavo, ideje - in v svoje delo - zato je zadnji grižljaj, s katerim z domačim pirinim kruhom pomažeš dišeče sledi, najboljši.

Pr’ Matičku ni le divje in domače, temveč je lahko tudi drugače, še posebej, ko k mizi prisede gospodar, avtor kuharske knjige Divjačina, ki ima najraje takšne, ki spoštujejo izvirnost. Ne iščite, torej, pr’ Matičku tistega, kar imajo že drugi. Res, pravi Goren’c!

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj
Komentar bralcev:Dodatni podatki

Regija:  Gorenjska

Značilnost:
slovensko

Naslov:  Jezerska c. 41, Kranj

Telefon:  04 234 3360

www:  www.prmaticku.si

E-pošta:  prmaticku@gmail.com

Zaprto:  nedelja in prazniki; odprto od ponedeljka do petka med 11. in 24. uro, v soboto med 12. in 24. uro

Lastnik:  Matjaž Erzar in Simona Virant

Kuhar:  Matjaž Erzar

Cene:  hladne predjedi 6 do 10, juhe 2,50 do 4, tople predjedi 4,50 do 12, glavne jedi 9 do 22, sladice 4 do 5; degustacijski meni 35 do 50 evrov( 4 do 6 hodov)

Jedi:
divje slovenske jedi kuharskega lovca

Dodatno:
divjačina iz gozdov, rek in morij

Leto obiska:  februar 2015   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND