Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (54 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 


Kakijeva krema


Teletina s kraškimi zelišči


Ocvrti zajec


Tris testenin


Narezek


Psička Stela


Pršuti


Ambient


družina škerlj
 
Turistična kmetija Škerlj, Tomaj
Gostilna na pristni kmetiji

Če se konča - ali pa začne - zjutraj, potem še bolj tekne. Ker takrat pri Škerljevih (še) ni polna hiša, temveč je že navsezgodaj polno dvorišče. Ata je že v kleti, en zet je na traktorju, drugi pri čebelah, ena hči se pravkar vrača s polnim cekarjem z vrta, druga gre na njivo, tretja pa k prašičem v novi hlev, ki je dovolj daleč od hiše, da lahko gostje nad starim bolj dolgo spijo, čeprav je tudi res, da zdaj ni več tistega pristnega vonja. Le mama je že na toplem, v kuhinji, seveda. Tako družinsko, delovno, domače in, predvsem, kmečko kot je pri Škerljevih v Tomaju - že 20 let! -, bi moralo biti na vsakem slovenskem kmečkem turizmu! Ne glede na to, koliko jabolk visi na vratih.


Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

Zakaj obiskati?

Na turistično kmetijo gremo zato, da doživimo nekaj tiste družinsko-kmečke pristnosti, ki jo sicer v urbanem vsakdanu pogrešamo. Zato bežen obisk, na hitro dva krožnika, ker sta cenejša kot nižje ob cesti, na kmečkem turizmu ni pravšen. Še najmanj pri Škerljevih! Za nove goste naj bo, torej, res turizem, stari pa tako znajo izbrati. To je res domače, kar pa zaradi pestre ponudbe sploh ni preprosto. Turistična kmetija, ki je res kmetija, kar zaradi dvajsetih letih, v katere je od jutra do večera vprežena celotna družina, sploh ni lahko. Zato je pri Škerljevih največ vredno to, ker veš, kako bo.

Vinska ponudba

Lastna vina: teran, sauvignon, cabernet sauvignon in rose. Da vsak najde nekaj zase in da je ob obilni hrani kozarec hitro prazen. Zato pa je teran najboljši, ko ga pijemo doma, na Krasu.




Komentar bralcev:



Dodatni podatki

Regija:  Primorska in Notranjska

Značilnost:
kraško

Naslov:  Tomaj 53, Dutovlje

Telefon:  05 764 0673

www:  www.tk-skerlj.si

E-pošta:  skerlj.tomaj@gmail.com

Zaprto:  od ponedeljka do petka; odprto sobota in nedelja ter prazniki med 12. In 22. uro; zaključene družbe po dogovoru

Lastnik:  družina Škerlj (Izidor in Milojka, Irena, Teja, Anja in Primož)

Cene:  hladne predjedi 4 do 7, juhe 2,50 do 3, tople predjedi 4 do 7, glavne jedi 8,50 do 14,50 sladice 2,50 do 3,50

Jedi:
domača kraška kuhinja

Dodatno:
sobe

Leto obiska:  november 2014



   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND