Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (53 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 


Špageti z vongolami


Špageti z dagnjami


Ravioli z bakalarjem


Bakalar


Katarina in Rok Domnik
 
Ladja Podlanica, Piran
Kaj bo danes v mreži?

Kaj bo danes za kosilo? V ozadju odgovora: ”Ne vem še. Sem še v čolnu!” se sliši ”pljusk, pljusk, pljusk …”. Zato se gre, ko je poldne in so lačni prenesli strah čez zibajočo pasarelo ter zapolnili vse trde lesene klopi na Podlanici v piranskem mandraču, najprej v kuhinjo, kjer ima ribič čez modro črtasto majico že kuharski predpasnik. ”Dober ulov! Kar ne boste danes pojedli, bo šlo jutri zjutraj na borzo!” Je kje še bolj sveže, pristno in (po) domače?! Nič čudnega, da se vsak obisk konča enako: ”Kaj bo pa jutri? Saj je vseeno. Kar boste ulovili. Rezervirajte mi!”



Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

Zakaj obiskati?

To ni fast food, čeprav bi vsi fast foodi morali biti takšni kot Podlanica. To ni gostilna, čeprav vam bodo pribor hoteli zamenjati po vsakem hodu. To je, pravzaprav, kmečki turizem, četudi so vse ribe divje. Kar ulovijo, to skuhajo. Kar skuhajo, skuhajo (tudi) zase. Zato se ne zmrdujte, temveč se sprostite. Vse je, pravzaprav, odvisno le od vremena - kaj bo v mreži in kako toplo bo na palubi. Če bo več časa (manj ljudi), bosta tudi sipa v rižoti ali morski list v pašti. Če bo deževni vikend v Ljubljani, pa bo v soncu na ladji zmanjkalo čistih loncev in bo le riba na žaru. Četudi stoje.






Komentar bralcev:



Dodatni podatki

Regija:  Primorska in Notranjska

Značilnost:
morsko

Naslov:  glavni pomol v Piranu

Telefon:  041 338 612

www:  www.podlanica.si

Zaprto:  v neugodnih vremenskih razmerah; odprto vsak dan (obvezna rezervacija)

Lastnik:  Katarina in Rok Domnik

Cene:  hladne predjedi do 8, testenine 8, glavne jedi 5 do 18, ribe divjaki 20 do 45/kg,

Jedi:
vse iz morja na preprost način

Dodatno:
računalničar-ribič-kuhar

Leto obiska:  november 2014



   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND