Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (64 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 


Ivan Kastelic in Tatjana Koščak


Meso in zelenjava izpod peke


Meso in zelenjava izpod peke


Ličnica na koromačevi kremi


Hrustljavi ocvirki


Mrtinetov narezek


Ambient


Pr Mrtinet
 
Dnevni bar pr’ Mrtinet, Luče pri Grosupljem, 4
Cmarjenje v novem-starem skednju

Najlepši skedenj na Slovenskem? Zagotovo pa najbolj topel! Zaradi teličkov, kozličkov, jagenjčkov in pujsov, tudi hobotnic in rib, korenja in krompirja, pod pepelom in na žerjavici. Pa zato, ker ni kreganja in te nihče ne cuka za rokav, češ, domov je treba. Zgoraj na podu se igrajo otroci, spodaj ob širokem kaminu, medtem ko gospodarica reže in gospodar dreza, pa odrasli. Le tega, zakaj je to dnevni bar, ne ve nihče. Če pa je pr’ Mrtinet tako hitro tema. Naglas je na i. I kot izpod - peke!


Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

Zakaj obiskati?

Pr’ Martinet gre za odklop! To je odmik od klasičnih jedilnikov in vsakdanjih diet, od tihih večerij in praznih miz, od neiskrene gostoljubnosti in praznih obljub, od neznanih dobaviteljev in znanih oseb, od razpadajočih skednjev in nikoli dokončanih hiš. Čeprav se glavno skriva pod pepelom, pa boste še spoznali, da tudi dim vedno ne izsuši in tudi vročina vedno ne prepeče.

VINSKA PONDUBA

Hišni vinar je Kirar iz Dobruške vasi (cviček, modra frankinja), med buteljkami (25 etiket) pa so najbolj priljiubljeni Kobal, Kabaj, Kupljen in Šumenjak.






Komentar bralcev:



Dodatni podatki

Regija:  Dolenjska in Bela krajina

Značilnost:
žar

Naslov:  Luče 45, Grosuplje

Telefon:   041 414 200

www:  www.prmrtinet.si

E-pošta:  tatjana@prmrtinet.si

Zaprto:  nikoli; odprto od ponedeljka do petka med 11. in 23. uro, v soboto, nedeljo in med prazniki med 9. In 24. uro (obvezna rezervacija)

Lastnik:  Tatjana Koščak in Ivan Kastelic

Cene:  narezek 10, glavne jedi 15, sladice 5; degustacijski meni 35 evrov (6 hodov)

Jedi:
podpeka in žar

Dodatno:
zaprti žar Kopa

Leto obiska:  november 2014



   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND