Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (60 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 


Frito misto


Rižota s sipo


Ocvrte kaneštrele


Školjke


Palačinke


Santa Marina


družina Bernobić
 
MaDaLu, Vabriga, Hrvaška, 4
Buzara v morski mesečini

Na dopustu ste, v kratkih hlačah in natikačih, z grozdjem na plaži in sladoledom na sprehodu. Edini miselni napor vsakega dopustniškega večera je zgolj: kaj in kje. Ker pa že vse poznate, si želite nekaj novega, ker povsod enako diši, iščete pristnost, ki je več ni. A nekje, tik na obali, za krožnik sonce še zahaja, ni sten, sta le nebo in prijazni nasmeh, luči ribiških bark na obzorju in zibajoča melodija lesenjač v zalivu. Sardele so rdeče, buzara je nalezljiva, kaneštrele ocvrte, recept pa preprost: trije sinovi na vrtu, mama v kuhinji, oče pa pred mikrofonom. Ma, Da, Lu … Ne poznate še, a boste kmalu tam!


”Obale pravzaprav ni, je le cesta, ki se strmo spušča iz Vabrige, in nekaj peska, ki se zliva v morje. Na koncu ceste, kjer pred vrati piše ”grill - fisch - muscheln - musik”, se sliši ples na lesenih mizah ”izletišta”, na začetku, kjer so čolni razmetani med avtomobili, žarnice razpete med kandelabri in šotori razprostrti nad plastičnimi karirastimi prti, pa leseni slavolok nenavadnega imena vabi k fluorescentni svetlobi ribiške kolibe iz oranžnega ožujskega platna. ”Ribarska koliba, La capanna del pescatore, specialiteti riba, fisch, pesce …” začenja Uroš Mencinger v Nedelu svoj ”skrivni nasvet” o majhni ribiški kolibi pod platneno streho v ozkem zalivu za Lanterno v hrvaški Istri.

Še posebej v dopustniškem času v množici turističnih gostiln ni ravno veliko takšnih preprostih kolib, v katerih mama kuha, sinovi strežejo, oče pa pripoveduje vice. MadaLu, ki ima ime po treh sinovih Laure in Maura Bernobić, je izjema med sosedi, ki v Santa Marino vabijo na mrtve ribe in živo glasbo.

V Madalu smo našli zaradi fritta mista, a odkrili še bolj ”fajn” fast food v obliki ocvrtih kaneštrel (majhnih pokrovač), ter se navdušili nad buzaro mešanih školjk.

Zakaj obiskati?

Štirje sončki za ribiško kolibo pod šotorom?! Štiri je takrat, ko se med grižljaji smejite in se na koncu težko poslovite. V MaDaLuju se cela družina smeji z vami. Najboljše, kar lahko tako blizu Sloveniji pojeste kar v kopalkah.

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj


Komentar bralcev:Dodatni podatki

Kako do tja:  iz Novigrada naslednje krožišče za Lanterno, skozi Vabrigo do njene marine

Regija:  Hrvaška

Značilnost:
morsko

Naslov:  Santa Marina, Vabriga, Hrvaška

Telefon:  +385 95 854 6708

E-pošta:  mauro.bernobic@gmail.com

Zaprto:  odprto vsak dan od 12. ure dalje (od velike noči do konca septembra)

Lastnik:  družina Bernobić,

Kuhar:  Laura Bernobić

Cene:  hladne predjedi 5 do 7,90, tople predjedi in glavne jedi 4,60 do 15,80, sladice 3,30

Jedi:
morske jedi na obali

Dodatno:
dva metra do morja

Leto obiska:  julij 2014   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND