Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (62 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 


Sladki zaključek


Pljukanci


Ravioli z divjimi šparglji


Bobiči


Pršut in sir


Vodnjanka - ambient



 
Vodnjanka, Vodnjan, 4
Izvrstne pašte

Tudi soimenjakinja iz Vodnjana ima kamin, a tudi teraso na strehi, freske v jedilnici in hladilno vetrino za domače torte, zato ni le konoba, temveč tudi restavracija. Začne se s pokušino vodnjanskih olivnih olj ob zeliščni polenti in nadaljuje z najboljšim pršutom daleč naokoli.


Vse to pa je le podlaga za mineštre, ki jih je vedno več vrst. Z divjim koromačem je tista, v kateri se je umival pršut, z ješprenjem in dvema vrstama fižola pa ona s klobaso. ”Pa ne pozabite priliti olja,” doda gospodar piko na i ženinemu kuhanju.

Toda vseeno je Vodnjanka najbolj poznana po paštah ”naših babic, mam, tet, gospodinj Vodnjana”! Izbrati je potrebno le testenino (raviole, fuže, njoke, pljukance, vodnjanske lazanje) za omako pa poskrbijo sezona ter zelenjavni vrtovi, polja in livade okrog Vodnjana. Med dišeča zelišča se sicer zrine preveč podmeta, toda rukola je divje pekoča, šparglji so le sveži, jagnjetina se trga, ”mišanca” radičev pa je z vrta čez cesto. Če je boškarina že zmanjkalo, nič hudega, bo za drugič; da so le torte, čokoladna, bela ali črna, krostata, jabolčna ali sezonska.





Komentar bralcev:



Dodatni podatki

Regija:  Hrvaška

Značilnost:
regionalno

Naslov:  Istarska 22 b, Vodnjan, Hrvaška

Telefon:  +385 52 511 435

Zaprto:  nedelja; odprto od ponedeljka do sobote med 11. in 24. uro

Lastnik:  Svjetlana Celija

Kuhar:  Svjetlana Celija

Cene:  hladne predjedi 6 do 10,50, juhe 4, tople predjedi 8 do 13.30, glavne jedi 12,50 do 17,50, sladice 2,70 do 3,30 evra

Leto obiska:  maj 2014



   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND