Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (53 od 100)


Gostilna ocenjena 16 krat

Hrana:
16 krat
Vina:
16 krat
Postrežba:
16 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
16 krat
Cena/kakovost:
16 krat

Ocenite gostilno
 


Zmrzlina z bučnicami


Slive v vinu


Medaljoni medveda in kostanjevi vlivanci


Entrecote z zeliščnim maslom


Polži z zelišči


Gobova juha


Hišni karpačo


Divjačinski narezek


Ambient - izba


Janez Šajn - Brlogar in njegov medo
 
Pr’ Brlogarju, Male Lašče, 3,5
Medvedi med pizzami

S ceste, ki pelje v Kočevje, je potrebno zaviti v vas, kjer ozki ovinki tesno med hišami pripeljejo do modrih plastičnih miz in rdečih ter zelenih stolov na betonskem vrtu, pod železno ograjo balkona nad vhodnimi vrati, kjer velik transparent oznanja daleč naokoli: ”Gostilna”. Če ne bi bilo tistega medveda pred osmimi leti, ki pri prečkanju ceste pri Malih Laščah ni pogledal ne levo ne desno, zato od takrat nagačen sloni ob šanku, bi le sosedje našli sem na pico in pivo. Tako pa se je žalostna usoda osemmesečnega kočevskega medveda združila s starim hišnim imenom Šajnovih in picerijo, ki se je specializirala na divjačino, boste zdaj našli tudi vi.


”Kar je najtemneje, je medved, najbolj svetel je divji prašič, vmes pa je jelenov pršut,” gospodarica barvno predstavi Brlogarjev divjačinski krožnik na leseni deski, gospodar pa zraven pristavi še majhno zibko, ki jo napolni z gorkim (pogretim) kruhom iz krušne peči. Če zraven ne bi bilo oliv brez pešk in kislih kumaric brez domače ozimnice, bi tista špehovka, po kateri prsti dišijo še tri dni, in divjačinske salame Antona Meglena iz Kolenče vasi, lahko kandidirale za ”najboljši divjačinski narezek iz neokrnjenih dolenjskih gozdov”. A vseeno je že to dovolj, da je Brlogarja potrebno resno vzeti. Janez Šajn, po domače Brlogar, ima pravo chefovsko opravo, pred vrati je lesena tabla z današnjimi specialitetami, na motovilcu pa niso le debelo rezani in rjavo popečeni jurčki, temveč tudi gorčični vinaigrette, " začenja Uroš Mencinger v Nedelu svojo oceno gostilne pr ' Brlogarju.

Brlogar je drugačen, kar večinoma pomeni tudi boljši, zato, ker je sicer hotel postati le pizzeria, a se zdaj kot divjačinska gostilna ne zadovolji le z gretjem medvedovega golaža. Najti danes na Slovenskem gostilno, ki od nedeljskih voznikov zahteva, da si privoščijo poldnevni izlet, hkrati pa jim za nagrado, ker so se odtrgali televiziji, ne privošči ne kalamarov ne škampov, je velika redkost. Zato pa ste v Malih Laščah nagrajeni z gobovo juho, ki je domače, ne vrečkasto, kremna. To sicer pomeni, da kuhar ne varčuje s sladko smetano, a tudi ne z jurčki. In iz krušne peči ne prihajajo le pizze, temveč tudi polži. Resda glede njih v naših gostilnah ni pretirane konkurence, toda vseeno nekaj velja, če veste, da so redko kje tako dobri kot pri Brlogarju. Z zelišči in česnovim maslom so gratinirani z nežnim in rahlim rumenjakom.

Zakaj obiskati?


Ni sicer domače njive in polnega hleva, toda kar skuhajo, je dovolj dobro, da kuhar pri mizi rad pove: ”To sem pa naredil tako in tako …”, kar goste tako navduši, da pridejo še. Domača gostilna, ki ne oponaša drugih. Divjačinske jedi, ki so več kot le brusnice v hruški. Najbrž bi pr’ Brlogarju lahko poskusiti tudi pizzo.

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA

Čeprav smo že na Dolenjskem, se to iz vinske karte (31 etiket) ne vidi. Hišni vinar je štajerski Sanctum, tako da je buteljčno (osem vin) tudi po kozarcih.Komentar bralcev:Dodatni podatki

Kako do tja:  po cesti Ljubljana - Kočevje, za Velikimi Laščami v Malih Laščah odcep levo v vas, za dobro vidnimi kažipoti

Regija:  Dolenjska in Bela krajina

Značilnost:
regionalno

Naslov:  Male Lašče 37 a, Velike Lašče

Telefon:  041 506 585

E-pošta:  janez.brlogar@gmail.com

Zaprto:  ponedeljek in torek; odprto sreda in četrtek med 17. in 22. uro, od petka do nedelje med 12. in 22. uro

Lastnik:  Janez Šajn

Kuhar:  Janez Šajn

Cene:  hladne predjedi 8 do 12,50, juhe 3 do 3,50, tople predjedi 7 do 7,50, glavne jedi 8,50 do 24, sladice 4 do 6

Jedi:
divjačinske jedi

Dodatno:
več kot picerija

Leto obiska:  maj 2014   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND