Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (61 od 100)


Gostilna ocenjena 8 krat

Hrana:
8 krat
Vina:
8 krat
Postrežba:
8 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
8 krat
Cena/kakovost:
8 krat

Ocenite gostilno
 


Kokosov parfait


Jabolčna tortica


Jagenček


Rižota z zelenimi šparglji


Parmezanovi njoki


Pašteta gosjih jeter


Domače mesne in sirne dobrote


Pozdrav iz kuhinje


Ambient


Zunanjost -ponoči


Lastnik in chef, Brane Justin (levo) in Gašper Kordež
 
Skipass, Kranjska Gora, 4
Sodobna kulinarika na tromeji

Če prodajalna smučarskih kart dogradi še kaj gostinskega, seže ambicija najdlje do bifeja na snegu, ki morda zmore ponuditi še kaj odtajanega. A Skipass pač ni običajna prodajalna ski-passov. Justinovi so že pred 25. leti spoznali, da lahko tri dežele na tromeji združi prav smučanje. Iz te ideje so ustvarili mednarodni projekt in uspešno turistično agencijo, zato je bilo nadaljevanje, ko so ugotovili, da nas še bolj združuje hrana, logično. Ob butičnem hotelu na vhodu v Kranjsko Goro je še ambiciozna restavracija, ki na tromejo vabi tudi takrat, ko ne potrebujete smučarske karte.


”Že od zunaj se vidi, da se tudi Kranjska Gora, ki ima med našimi smučarskimi centri največ turistično-smučarske patine, želi posodobiti. Les-kamen-steklo bi v tako ravnih linijah in s purističnim notranjim dizajnom sredi vasice delovali kot teniske k irhovcam, na njenem robu pa zaživijo v svetlobi mraka, ko se izza terase, na kateri so se znašli tudi dva barika in eno tnalo, zasveti domačnost pokljuškega macesna, reliefnost sežanskega kamna in pecljatost rogaškega stekla. Zato se ne začudiš, ko gospodarjevemu pozdravu, ki mu tudi v resnici, kot na sliki, miga rep v naročju, sledi še kuharjev, iz kock dimljenega lososa, z domačim čemaževim pestom, krompirjevim čipsom z gorčičnimi semeni in cvetovi čemaža,” začenja Uroš Mencinger v Nedelu svojo oceno nove kranjskogorske restavracije Skipass.

Justinovi so naredili najprej posel s smučarskimi kartami, nato pa so recept treh dežel uporabili še v kuhinji, ki so jo sodobno opremili v svojem butičnem hoteli ob vhodu v Kranjsko Goro. Z Gašperjem Kordežem so dobili dovolj izkušenega in razgledanega kuharja, ki je koncept bogastva kulinarike iz kraljestva zlatoroga, ki mu ni mar za nekdanjo (tro)mejo med Slovenijo, Italijo in Avstrijo, uresničil v sodobnih jedeh, spretno postavljenih na krožnike, ki niso bahati, s sestavinami, ki so izbrane in geografsko opredeljene, in idejami, ki ne pretiravajo z ambicioznostjo. Takšen Skipass je vsekakor poživitev v predolgo kulinarično zaspani turistični vasici na tromeji.

Zakaj obiskati?

Kulinarično-tradicionalno Kranjsko Goro je Skipass poživil z mesečnimi družinsko-vinarskimi prireditvami in kuhanjem treh šefov iz treh dežel, chef Gašper Kordež pa s sodobnim kulinaričnim videnjem tradicionalnih jedi Slovenije, Italije (Furlanije in Julijske Krajine) ter Avstrije (Koroške). Če je majhen hotel prilagojen vrhunskim športnikom in zahtevnim gostom, restavracija nima tako visokih ambicij, zaradi česar je v prevladujoči konkurenci hamburgerjev na snegu in pizz v vasi še bolj zanimiva za popestritev vaših počitniških dni pod Vršičem in Vitrancom.

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA

Kmalu bo Skipass dobil v kleti še vinoteko, ki pa bo namenjena zgolj slovenskim vinom, ki jih je trenutno za 74 etiket. Hišni vinarji so kar trije, vsi iz Brd, vinska klet Goriška Brda, Movia in Dušan Kristančič. Iz drugih vinskih krajev so priljubljeni še Verus, Dveri Pax, Santomas, Stojan Ščurek in Vina Kupljen. Sommelier je Nina Justin.Komentar bralcev:

15. 11. 2015: To je restavracija ki je vsako leto boljsa! Bravo!
27. 9. 2015: Ko sem videl da se domači pes sprehaja po šanku me je vse minilo...
5. 4. 2015: Restavracija Skipass je gostoljubje, je druženje ob dobri kapljici vina, so odlične jedi chefa Gašperja Kordeža, je prijeten večer s prijatelji, je prelep pogled na Julijske Alpe
30. 9. 2014: Skipass ponuja najboljse na Tromeji, pogled na mogocne Julijske Alpe, topel ambijent, prijazno osebje in odlicnega Chefa ki me vedno preseneti s svojimi jedmi. Bravo in le tako naprej ekipa Skipassa.
30. 9. 2014: Najboljše v Kranjski Gori! Parkirni prostor, prijeten domač ambient, prijazno osebje in po vrhu še kvalitetna hrana, ki je v našem smučarskem središču nažalost ni lahko najti. Izvrstno-Priporočam!
30. 9. 2014: Zelo prijeten ambient, s prijaznim osebjem...kvalitetna hrana vredna vsakega evra.
23. 9. 2014: Čudovit ambient, zelo pijazno osebje, občutek domačnosti in vrhunska kulinarika. Smo bili zelo zadovoljni, se bomo gotovo še vrnili v Skipass! Priporočamo!
3. 8. 2014: Gostilna ni izpolnila pricakovanj, odlicno je da se ekipa trudi, zal pa trud ni tisto kar se zaracunava vendar rezultati..Tu zal cena ni povsem sorazmerna s kvaliteto, pa tudi vmesavanje sefa v delo postrezbe in prepiri v ozadju nekako oddaljijo gosta od prijetne izkusnje.


Dodatni podatki

Kako do tja:  prvi uvoz v Kranjsko Goro, prva ulica desno

Regija:  Gorenjska

Značilnost:
mednarodno

Naslov:  Koroška ulica 14 c, Kranjska Gora

Telefon:  04 582 1000

www:  www.skipasshotel.si

E-pošta:  info@skipasstravel.si

Zaprto:  nikoli; odprto vsak dan med 12. in 22. uro

Lastnik:  družina Justin

Kuhar:  Gašper Kordež

Cene:  hladne predjedi 7 do 12, juhe 3,50, tople predjedi 10 do 16, glavne jedi 12 do 21, sladice 4 do 5; degustacijski meni 35 evrov (4 hodi), 45 evrov (5 hodov) in 52 evrov (6 hodov)

Jedi:
jedi treh dežel, Slovenije, Italije in Avstrije

Dodatno:
turistična agencija Skipass Travel, hotel

Leto obiska:  maj 2014   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND