Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (65 od 100)


Gostilna ocenjena 2 krat

Hrana:
2 krat
Vina:
2 krat
Postrežba:
2 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
2 krat
Cena/kakovost:
2 krat

Ocenite gostilno
 


Millefoglie z jagodami


Rožata


Romb s krompirjem in zelenjavo


Ocvrto poširano jajce s tartufi in kozjim sirom


Fritto misto


Terina jastoga in romba v škrniclju


Pozdrav iz kuhinje


Ambient


Ambient


Branko Muždeka in chef Andrej Barbieri
 
Bevanda, Opatija, Hrvaška, 4
Velika restavracija, majhen hotel

”Bevanda je bila vedno pojem opatijske gastronomije, in sedaj, ko je stare lastnike zamenjal novi kapital, je temu dodala še elitno-butični hotel. Koristno, saj imajo tako Bevandini gostje dan in noč na dlani celoten kvarnerski zaliv; tudi v jedeh Andreja Barbierija, ki svoje dolgoletne italijanske kuharske izkušnje kombinira z vrhunskimi kvarnerskimi sestavinami in luksuznim hotelskim ambientom,” začenja Uroš Mencinger v Nedelu kulinarično oceno elitne opatijske restavracije v hotelu za najbolj zahtevne goste na rtu pod parkom Angiolina, kjer se je začel jadranski turizem že pred 170. leti.

Andrej Barbieri, brat v Sloveniji bolj znanega gastro pisca in zgodovinarja Veljka, sicer pa hrvaški TV zvezdnik, ki je z visoko in obilno postavo je že leta prepoznavni sodnik hrvaškega showa Master chef, v Bevandi kuha po svojem značaju - dobrodušno do sestavin, ki mu plavajo pred nosom. Njegove jedi niso avantgardne, eksperimentalne, niti revolucionarne. To je preprosta mediteranska kuhinja, ki pa ji chef dodaja svoje dolgoletne popotovalne in delovne izkušnje, ter jo predvsem v prezentaciji prilagaja eleganci hotelskega ambienta z malo sobami in veliko jedilnimi mizami.

Zeliščna skuta je spenjena, na njej so kosmi črnih tartufov, v družbi rdeče kozice. Kvarnerski škampi so bili še pred nekaj minutami živi, brancinov karpačo diši po morju, medtem ko na velikih gradelah, ki jih le steklo loči od ekskluzivne jedilnice, cvrčijo kovači in grdobine, chef v kuhinji pripravlja iz najboljših kosov jadranskih divjakov tradicionalno primorsko gregado. Jastog je v škrniclju iz testa in jadranska rakovica v črnem raviolu. A vseeno mora nekaj prostora ostati še za rožato!

Zakaj obiskati?

Bevandini presežki so v butičnosti, ekskluzivnosti in elegantnosti hotela ter njegove steklene restavracije meter od morske obale. Barbierijeve jedi se temu podrejajo, zato raje kot navdušujejo, ”le” božajo. Sodobni koncept butičnega hotela, sredozemske restavracije in ameriškega bara v najstarejšem turističnemu kraju na Jadranu ohranja vzdušje svetovljanskosti.

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA

Branko Muždeka je F & B manager ter glavni sommelier, ki suvereno, z veliko znanja upravlja 500 vinskih etiket. Vinska karta je svetovljanska, toda Muždeka je najboljši, ko odkriva hrvaška vina, ki jih odlično druži z Barbierijevimi jedmi. Hišni vinar je istrski Kabola, ob njem pa so najbolj priljubljeni še Clai, Meneghetti, Tomac, Boškinac.Komentar bralcev:Dodatni podatki

Kako do tja:  na obali, za parkom Angiolina

Regija:  Hrvaška

Značilnost:
sodobno sredozemsko

Naslov:  Zert 8, Opatija, Hrvaška

Telefon:  +385 51 493 888

www:   www.bevanda.hr

E-pošta:  bevanda@bevanda.hr

Zaprto:  nikoli; odprto vsaki dan med 12. in 24. uro

Kuhar:  Andrej Barbieri

Cene:  hladne predjedi 20 do 33, juhe 6 do 12, tople predjedi 21 do 32, glavne jedi 24 do 42, sladice 6 do 8,70; degustacijski meni 60 evrov (5 hodov) in 85 evrov (7 hodov)

Jedi:
moderno - sredozemska kuhinja

Dodatno:
hotel s 5 zvezdicami in 10 sobami, z imeni slavnih opatijskih gostov

Leto obiska:  april 2014   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND