Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (93 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 


Kava in posladica


Jerebika-žele, sladoled in šodo


Predsladica


Potrebušina in tartufi


Jagnječji hrbet


Por in hrustljava ajda


Rženi kruh, slanina in kuhan krompir


Koromač, pečen v ledeniškem pesku


Korenina kapucinke


Gosja jetra


Jezerski losos


Pozdrav iz kuhinje


Pozdrav iz kuhinje


Restavracija


Bar


Andreas Döllerer
 
Döllerer’s, Golling, Avstrija, 6
Alpska kuhinja izpod ledenika

Kar je bila včasih ob eksotiki daljnih dežel le sredozemska kuhinja, danes ni le nordijska ali skandinavska … Kreativni kuharji med gorami in gozdovi, ob jezerih in rekah, v dolinah in na planinah, ob morju in na mrazu, ne le v Španiji, Franciji in Italiji, temveč v Avstriji in na Švedskem, v Sloveniji in Turčiji, so dali odpoved letalom in vlačilcem ter se zapodili v gozdove, na planine in travnike, iskat pozabljeno in manj znano. V Avstriji je eden najboljših novega vala, ki prisega na alpsko kuhinjo Andreas Doellerer iz Gollinga.


Alpska kuhinja? ”Produkti iz naše regije, to ni regija, ki bi bila znana po zelenjavi, temveč smo znani po mesu, mlečnih izdelkih, hkrati pa so za alpsko področje značilne številne divje rastline, od encijana in gorskih začimb, do alpskih značilnosti, ki omogočajo nove tehnike. Ne gre le za jagenjčke, ki se pasejo na gorskih pašnikih, temveč tudi za takšne posebnosti, kot je pesek izpod ledenika, iz katerega naredim testo in v njem pečem gomolj koromača. Naša restavracija je tako znana po tem, da gostje dobijo jedi, ki jih ne dobijo nikjer drugje, ki so res posebnost naše regije. V svojih jedeh in v svojem načinu kuhanja želim poudariti stvari, ki so značilne zgolj za to alpsko področje,” tako opiše svojo kuhinjo eden od najboljših avstrijskih chefov Andreas Döllerer. Njegov ledeniški koromač je med tem postal že kar svetovno znan. ”biti moraš prepoznaven, gostje iz vsega sveta hodijo k nam, zato jim moramo ponuditi nekaj posebnega.” Takšne posebnosti pa ne nastanejo kar čez noč. Novembra je bil pesek v kuhinji, marca je prvi gost okusil novo jed.

Družinski hotel z vrhunsko restavracijo in tradicionalno gostilno v Gollingu blizu Salzburga privablja še v Döllererjevo mesarijo in delikateso, v kateri si gostje hoteli zjutraj kar sami izberejo zajtrk, pa tudi v veliko vinoteko na robu vasi, v kateri avstrijska in svetovna vina trži Döllerer starejši.

Tradicionalna gostilna? ”Gostilna, za vsak dan, tradicionalna, klasična avstrijska kuhinja, ampak da ni le dobro, temveč odlično, z najboljšimi produkti, ki jih uporabljamo tudi v restavraciji, veliko drobovine, tudi sladkovodne ribe, z žara tudi stejki, nekomplicirane jedi, pri katerih je glavni okus. Veliko ljudi je zelo konzervativnih jedcev, posebej med Avstrijci, in zanje ni naša gourmet restavracija, v kateri ni kompromisov … Nekateri hočejo telečji zrezek in testenine in pika. Zanje je torej gostilna. Za vsakogar nekaj. Hočejo tako kot so navajeni, čeprav se peljejo posebej na večerjo prav k Döllererju …”

Zakaj obiskati?


Vsaka šola nekaj stane … Spoznali boste družinsko gostinsko podjetje, ki ne pozna krize, dobrojedsko restavracijo, ki je ob Steirerecku in Bacherjevi najboljša v Avstriji, mladega chefa, ki kuha divje, drzno in s talentom, ter kuhinjo, ki je alpska zato, ker je tam doma.

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA

Sommelier René Kollegger skrbi za 2.200 etiket in več kot 20 tisoč steklenic, med katerimi pa (še) ni slovenskih vinarjev. Ob odlični vinski spremljavi je hišna posebnost brezalkoholna spremljava k jedem, ki predstavi posebne sadne sokove, čajne napitke, brezalkoholne koktajle.Komentar bralcev:Dodatni podatki

Kako do tja:  Golling (an der Salzach) je 16 kilometrov pred Salzburgom, ob avtocesti iz Beljaka

Regija:  Avstrija

Značilnost:
visoko avtorsko

Naslov:  Am Marktplatz 56, Golling, Avstrija

Telefon:  +43 6244 42200

www:  www.doellerer.at

E-pošta:  office@doellerer.at

Zaprto:  nedelja in ponedeljek; odprto od torka do četrtka med 18. in 21.30 uro, v petek in soboto med 12. in 13.30 uro ter med 18. in 21.30 uro

Lastnik:  Andreas in Christl Döllerer

Kuhar:  Andreas Döllerer

Cene:  degustacijski meni 75 evrov (6 hodov), 108 evrov (9 hodov) in 148 evrov (13 hodov)

Jedi:
cuisine alpine, alpska kuhinja

Dodatno:
hotel, delikatesa, vinoteka

Leto obiska:  april 2014   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND