Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (73 od 100)


Gostilna ocenjena 10 krat

Hrana:
10 krat
Vina:
10 krat
Postrežba:
10 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
10 krat
Cena/kakovost:
10 krat

Ocenite gostilno
 


Pirina panakota z jajčno kremo


Bezgova panakota


Jagodni sorbet


Variacija kozlička z zeliščnim kipnikom


Ščuka s črnim orehom in gozdnimi šparglji


Jeseter na črni leči


Ragu kokoške s štajerskimi ajdetoni


Frtalja divjega hmelja


Tartar jagnječjega stegna


Divji hmelj, šparglji in kozji jogurt


Pozdrav iz kuhinje


Ambient


Gašper Puhan, Aljaž Novšak in Borut Jovan
 
Galerija okusov, Petrovče, 5
Slovensko inovativno, mednarodno tekmovalno

O Borutu Jovanu, ki je spomladi 2014 šele odprl Galerijo okusov v Novem Celju, potem pa takoj zaplaval v napolnjeni Teden restavracij, so po družabnih omrežjih hitro začele krožiti fotografije o spomladanskem čokoladnem biskvitu brez glutena, s peno pomaranče in kandiranim korenjem. Ko se zgodi nekaj dobrega, gre to od ust do ust, še posebej, če pri tem pomaga FB. Tako je čisto nova gostilna na čisto novi lokaciji v prvem tednu dni obiskalo več kot 400 gostov, s pomočjo štirinajstih evrov Tedna restavracij, sicer, a vseeno dosežek, ki ni le priznanje Jovanu in Galeriji okusov, temveč tudi slovenskim dobrojedcem. Če je dobro, smo hitro tam, kajne!


Čeprav je Galerija okusov še čisto na začetku in se ji v malenkostih, v strežbi, vinski ponudbi, ponavljanju tekstur še pozna uvajalni čas, predstavlja v vrhunski slovenski kulinariki in gostinstvu takšen svež veter, da je temu potrebno zaploskati. Galerija okusov je najlepše, kar se nam je na Slovenskem zgodilo v letu 2014! Pa čeprav smo šele aprila …
Borut Jovan in Aljaž Novšak sta skupaj kuhala že v hotelu Livada Prestige v Moravskih Toplicah in tam osvojila 4,5 sončka. Novšak je šel iz Moravcev v Novo Celje z Jovanom, ko je ta med vinsko pokušino na gradu Tabor sklenil partnerstvo s celjskim oblikovalcem Gašperjem Puhanom, ki je v kulinarični svet stopil dve leti pred tem, ko je z Markom Pavčnikom, Pavusovim chefom-graščakom s Tabora, na Mesecu oblikovanja zmagal s kulinarično mizo, na kateri si lahko gostje kar sami sestavljajo-oblikujejo jedi.
Mlada ekipa je v bivši konjušnici na pristavi dvorca Mega, ki ga je po vzoru dunajskega Schoenbrunna v 18. stoletju postavil grof Anton Gaisruck ki je Savinjski dolini posadil hmelj, ustvarila restavracijo, ki je hkrati preprosta gostilna in vrhunska restavracija ter obenem kulinarična učilnica, vrtnarska razstava, oblikovalska delavnica in - galerija okusov. Na lokaciji, ki ponuja domišljiji, kreativnosti in ambicioznosti prosto pot, od piknikov do porok, od zunanjega žara do sodobno opremljene kuhinje, od počitniško-morskega ambienta jedilnice do dveh posebnih sob za kulinarične delavnice, Galerija okusov tik ob avtocesti in na sredini med Ljubljano in Mariborom, izziva s konceptom, ki je slovensko inovativen in mednarodno tekmovalen. Končno nova gostilna na Slovenskem, ki ima vse: načrt, znanje, ekipo, lokacijo, ideje, podporo in - prihodnost!
Borut Jovan, ki je diplomant mariborske Višje šole za gostinstvo in turizem, je kot chef divji, ko gre za izbor sestavin in brezkompromisnost idej, urban, ko na okuse ne gleda le kulinarično, temveč tudi oblikovalsko, tradicionalen, ko z novimi znanji in tehnikami prilagaja stare običaji in spomine, moderen, ko kombinira okuse, arome, teksture in s tem ustvarja nadokuse, lokalen, ko sadi, nakupuje, kuha, prodaja in ostaja ves čas izključno slovenski, ter globalen, ko je radoveden, raziskovalen in kreativen.

Vse to je združil v jedeh pomladi 2014, ki smo jih preizkusili v Nedelovi oceni za 5 sončkov:
Namaz iz govejega mozga, ocvrti žepki s kremo špargljev, nabodalo Ocvrte japonske perle z domačo sušeno pujskovo vratino
Vršički divjega hmelja ter divjih in zelenih špargljev v peni kozjega jogurta
Tartar jagnječjega stegna in srca z jagnječjo salamo, granita kozjega jogurta in emulzija račjih jeter
Frtalja divjega hmelja s surovo zeliščno marinirano postrvjo, rumenjak v jabolčnem kisu
Ragu kokoške s štajerskimi ajdetoni
Jeseter na črni leči s kandiranim korenjem in peno holandske omake
Ščuka s črnim orehom, gozdnimi šparglji in prašičkovo kožo
Variacija kozlička z zeliščnim kipnikom in kremo pečenega česna
Bezgova panakota z želejem krebuljice, granita domačega zeliščnega čaja
Pirina panakota z jajčno kremo, mariniranim koromačem in sušeno zelenjavo rdeče pese, rumenega korenja in bele zelene

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA

Tukaj je še največ prostora in obveznosti za napredovanje; poiskati vinske spremljave Jovanovim raznolikim okusom; na vinski karti je 50 etiket prijateljskih vinarjev; hišni vinarji MonteMoro, Dveri-Pax, Radgonske gorice; najbolj priljubljeni še Frešer, Joannes Protner, Doppler









Komentar bralcev:

25. 3. 2015: Najboljši :-) Le tako naprej!
8. 3. 2015: Nepozabna.
24. 11. 2014: Odlično, vredno obiska.
8. 5. 2014: dobra gostilna
22. 4. 2014: pričakoval sem več.


Dodatni podatki

Kako do tja:  izvoz Žalec, v drugem krožišču smer Novo Celje

Regija:  Štajerska

Značilnost:
kreativno

Naslov:  Novo Celje 9, Petrovče

Telefon:  031 657 605

www:  www.galerijaokusov.si

E-pošta:  info@galerijaokusov.si

Zaprto:  odprto vsak dan, toda le po predhodni najavi

Lastnik:  Borut Jovan in Gašper Puhan

Kuhar:  Borut Jovan

Cene:  hladne predjedi 9, tople predjedi 10, glavne jedi 20, sladice 6; degustacijski meni 22 (3 hodi), 32 (4 hodi), 42 (5 hodov) in 52 evrov (7 hodov)

Jedi:
divje-urbana, lokalno-globalna kuhinja

Dodatno:
domači slovenski proizvodi pod blagovno znamko Lojz Lojz

Leto obiska:  april 2014



   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND