Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (54 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 


Raca na hongkonški način


Brancin na žaru z omako


Govedina s črnim poprom 
Hong Kong 2, Komenda. 3,5
Kitajska omaka čez jadransko ribo

Idealno, če prideš pošteno lačen … Parkirišče je dovolj veliko, da se ustaviš blizu vrat. Na mizo ni potrebno čakati, ker je sob, večjih in manjših, na voljo v izbiro. Jedilni list je sicer knjižno debel, a na njem je le vrstni red številk drugačen, vse drugo pa kot pri ”vašem” Kitajcu. Postrežba je hitra, govori tudi slovensko in toliko jih je - ženski del je kitajski, moški pa slovenski -, da ima vsak krožnik svojega nosača. Jedi - pazite, da se ne opečete, tako vroče so - so na mizi še preden si v naročje razgrnete prtiček, ki v Komendi ni, kot drugod, iz papirja. In potem vam še toliko zavijejo za domov, da boste tudi jutri siti. Cel postopek, od dim sumov do ocvrtih banan, od kislo-sladkega do pekoče-hrustljavega, v Hong Kongu številka 2 vas ne bo stal niti 60 minut vašega dragocenega časa.


Pričakovati, da bi v Hong Kongu iz Komende, torej, počasi jedli, ni. Počasi v smislu odkrivanja drugačnih okusov in raziskovanja posebnosti tujih običajev, z veliko hodi in majhnimi porcijami, s kombinacijo tradicionalnosti in kreativnosti. Razen gostoljubne zgovornosti gostiteljice, ki ji ne uide omrežna skupina telefonske rezervacije, zato se osebno pozanima: ”Ali kaj praznujete, ker ste rezervirali? Da vas počastim …”, se v Hong Kongu vseeno okusi vsaj majhna razlika. Morske alge so ena od najdražjih jedi (5,5 za solato), a zato z rezultatom, ki v ničemer ne spominja na gumijaste bonbone, pač pa med žvečenjem grize in med kisanjem sladka, s takšno svojo nevtralnostjo pa še mimogrede pouči, zakaj imajo Kitajci najraje, ko je celo kosilo naenkrat na mizi. Dim sum je najboljši sicer za zajtrk, a če so najprej ocvrti mali spomladanski zvitki po hongkonško, za njimi in pred kislo pekočo juho pa Ha kau z rakci in potem še Wotip s piščančjim mesom, med tako različnimi grižljaji prav pride toliko elastične teksture rezančevih oblik.

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj
Komentar bralcev:Dodatni podatki

Kako do tja:  Moste, ob cesti iz Komende proti Mengešu

Regija:  Ljubljana z okolico

Značilnost:
kitajsko

Naslov:  Moste 56 c, Moste pri Komendi

Telefon:  01 834 3470

www:  www.restavracija-hongkong.si/komenda/

Zaprto:  nikoli; odprto vsak dan med 12. in 23. uro

Lastnik:  Aifen Ji

Cene:  predjedi 2,30 do 3,10, juhe 2,20 do 3,90, solate 2,30 do 6,90, riž in rezanci 5,50 do 7,90, glavne jedi 6,20 do 15,90, sladice 2,40 do 3,10

Jedi:
sečuanska in hongkonška kuhinja

Leto obiska:  april 2014   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND