Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (59 od 100)


Gostilna ocenjena 1 krat

Hrana:
1 krat
Vina:
1 krat
Postrežba:
1 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
1 krat
Cena/kakovost:
1 krat

Ocenite gostilno
 


Kotleti jagenjčka z zeliščno panado


Ličnice divjega prašička na korenčkovem pireju, čebulni štruklji


Kaiserjevi ravioli Miramare


Skutni njoki z rogaškim radičem in nanoškim sirom


Škampova juha z olivnim grisinijem


Ajdov ponvičnik, nastrgan jelenov file, pretlačena gosja jetra in kumarični carpaccio


Pozdrav iz kuhinje





Vodja restavracije David Vasiljević in chef Jani Čonžek
 
Kaiser, Rogaška Slatina, 3,5
Cesarsko sredi zdravilišča

Kaiser ima pianista, maitreja, sommelierje, bordojce, podkrožnike, zdravilno vodo, zdraviliški park, superior hotel, Sisine sladice, šefa, ki je pisatelj po duši, chefa, ki slika po krožnikih, in cesarsko ime. Šef kuhinje Jani Čonžek je treniral v najbolj luksuznem hotelu, vodja restavracije David Vasiljević pa v vinskih kleteh najbolj luksuznih vin na svetu. Zaradi tega ima Kaiser velike ambicije, ki segajo od veliko sončkov do velikih gostov. Vsekakor restavracija, zaradi katere si gostje z vsega sveta Rogaško zapomnijo še po čem drugem, kot je le najbolj zdrava voda na svetu.


Čonžek uporablja velike krožnike, na katere zlaga veliko elementov z veliko sestavinami, zato imajo njegove jedi velika imena. Toda, ko se sprijazniš z bliščem in se posvetiš vsebini, spoznaš, da to ni le predstava, ki je bolj namenjena večinskim ruskim gostom kot manjšinskim italijanskim, temveč je hotel, ki ne sodi le med največje, temveč tudi med najboljše v Sloveniji, z restavracijo, ki nima le tujega imena, temveč tudi takšne goste, točno to, kar zdraviliške Rogaška potrebuje.

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj


Nekaj z jedilnega lista restavracije Kaiser::
  • Kiaserjev hladni pozdrav:divjačinska salama, budjola, pršut, zeliščni sir, ajdov blin, domači grisini
  • Zelena bučna juha z mošnjičkom v bizeljski repnici staranega sira
  • S palcem povaljani domači skutni njoki z rogaškim radičem, nanoškim sirom in piščančjimi trganci
  • S skrbnim zorenjem omehčan biftek z jurčki na blitvini polenti z opečenim domačim špehom
  • Frigano kraljevi raki z wasabi majonezo, sladko kislo omako in mangom
  • Kaiserjev praženec s čežano hruške pšeničnice in sladoledom slovenske orehove potice
VINSKA PONUDBA

Vinska karta (170 etiket) za zgled, po obliki in vsebini. Vodja restavracije in sommelier David Vasiljević ima za to tretjo stopnjo izobraževanje in bordojske izkušnje. Vina meseca, vina na kozarec (27), trije vinski svetovalci, vse slovenske dežele in ves svet. Štiri zvezdice superior privabijo tudi goste, ki posegajo po vinih za nekaj tisoč evrov, zato Bordojci (Chateau Latour 2001, 2.250 €), Burgundci, elitna Kalifornija (Opus one 2007 580 €). Najbolj priljubljeni od naših: Sanctum, P&F, Tilia, Constantini, Movia.














Komentar bralcev:



Dodatni podatki

Kako do tja:  v Grand hotelu Sava

Regija:  Štajerska

Značilnost:
mednarodno

Naslov:  Zdraviliški trg 6, Rogaška Slatina

Telefon:  03 811 4710

www:  www.restavracija-kaiser.si

E-pošta:  info@restavracija-kaiser.si

Zaprto:  nikoli; odprto vsak dan med 12. in 23. uro

Lastnik:  Hotel Sava

Kuhar:  Jani Čonžek

Cene:  hladne predjedi 10 do 14, juhe 4 do 5,50, tople predjedi 9 do 13, glavne jedi 18 do 35, sladice 6,50 do 11; degustacijski meni 45 do 55 evrov (5 hodov)

Jedi:
novo-slovenske jedi z mednarodnimi ambicijami

Dodatno:
hotel Sava

Leto obiska:  februar 2014



   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND