Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (64 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 


Pozdrav iz kuhinje: mehka polenta, sirova omaka, pečeni radič in dimljena rikota


File brancina Fonda na pireju kolerabe


Tunov tatar v črnem sezamu, burata, omaka rdeče pese in vasabija, balzamična redukcija


Domači ravioli z jastogom v bisque omaki


Rižota z gomoljno zelenjavo, jakobinkami in panceto


Tunov file v makovih semenih na rezancih z gobami šitaki


Čokoladni fondant s toplo vaniljevo omako in hruško v zweigeltu


Ekipa Hofkellerja
 
Hofkeller, Gradec, 4
Z Grajskega nad Glavni trg

V Mariboru je bil Florjan, v Gradcu pa je zdaj Hofkeller. Tradicionalna graška gostilna je po dvajsetih letih spremenila lastnika in osvežila svoj sredozemski jedilnik. Kar je bilo prej bolj italijansko, je zdaj bolj slovensko. In Gradčani so navdušeni; stari gostje so ostali, novi prihajajo, saj gre od ust do ust, da je najboljši brancin iz pečice v centru mesta v več sto let stari stavbi le 50 metrov navzgor po Sporgasse z Glavnega trga.

V Hofkeller se je preselilo jedro ekipe mariborskega Florjana, šef Matjaž Ivanc, chef Marko Herič, sommelier Žiga Legat, pridružil pa se jim je še Gregor Jager, ki je bil sous chef že pri Janezu Bratovžu v Ljubljani in Gerhardu Fuchsu (Kreuzwirt na južno-štajerski vinski cesti).


Selitev v Gradec je povzročila tudi zanimiva kuharska premika v Mariboru. V Florjana je iz restavracije Terasa v hotelu City odšel za chefa Uroš Zakelšek, iz hotela Habakuk pa je na Teraso prišel chef Robi Žibrat. Koristi so obojestranske, na mariborski in avstrijski strani.



Gastro kritiko Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj.



VINSKA PONUDBA


Vinska karta s 60 etiketami a la Alpe-Adria je uspešna predstavitev slovenskih vinarjev v Avstriji. Gostje se prepuščajo priporočilu natakarjev in vinskemu svetovalcu Žigi Legatu. Večina vin je na kozarec, med najbolj priljubljena spadajo Verus, Doppler, Gross, Zanut in Tilia.


Vinska spremljava k jedem:

Pozdrav iz kuhinje - penina Diona, Doppler

Ravioli z jastogom - Valdifalco, vermentino 2030, Toskana

Tun z makom: Ewald Zweytick, WB, beli burgundec 2010, Južna Štajerska

Srnin file v čokoladni omaki, pire zelene: Heaps Good Wine Compnay, modra frankinja, 2010, Štajerska Slovenija, Ritoznoj








Komentar bralcev:



Dodatni podatki

Kako do tja:  z Glavnega trga (Hauptplatza) navzgor po Sporgasse, druga desno

Regija:  Avstrija

Značilnost:
sredozemsko

Naslov:  Hofgasse 8, Gradec, AVstrija

Telefon:  +43 (0)316 832 439,

www:  www.hofkeller.at

E-pošta:  office@hofkeller.at

Zaprto:  v nedeljo; odprto od ponedeljka do sobote med 12. in 22. uro

Lastnik:  Matjaž Ivanc

Kuhar:  Marko Herič

Cene:  hladne predjedi 9 do 12, tople predjedi 12 do 15, glavne jedi 16. do 26, sladice 8 do 9; degustacijski meni 46 evrov (4 hodi), in 54 evrov (5 hodov)

Jedi:
sredozemsko - slovenska kuhinja

Dodatno:
Maribnorčani v Gradcu

Leto obiska:  januar 2014



   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND