Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (63 od 100)


Gostilna ocenjena 2 krat

Hrana:
2 krat
Vina:
2 krat
Postrežba:
2 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
2 krat
Cena/kakovost:
2 krat

Ocenite gostilno
 
Gostilna Repnik, Vrhpolje pri Kamniku
Na rajželjc s kočijo

Parkirišče je veliko, kar je, če ni prazno, vedno dober znak. Fasada je nova, okolje je urejeno, cesta ni hitra. Zraven je novi penzion, za njim je romantičen travnik s poročnim paviljonom, ob njem je menaža s tremi konji. Želite na izlet s kočijo po starem kamniškem mestnem jedru ali z vilicami po okusih Kamnika in Repnikove tradicije? Domača, družinska, gorenjska gostilna vabi h krušni peči na tuhinjsko filo, na rojstni dan v kmečko sobo na telečjo kračo ali Firštov golaž in v veliko jedilnico na nedeljsko kosilo, ki se konča s kloštersko kremnšnito.

Gostilna s klasično slovensko domačo ponudbo, ki pa jo okusno začini s svojim gostoljubjem in chefovim vplivom. To pa je tudi bistvo domačih gostiln, kajne. Da nam ponujajo tisto, kar vsi radi jemo, toda najraje ravno tam.

V tuhinjski fili je slanina, v kruhovem nadevu, ki je kot sočno-rahel narastek v mrežici pomešan z rajželjcem, delom bele telečje drobovine, iz tankega črevesa z oporkom in pečico, pa ga ni. V kamniškem Firštovem golažu je ob divjačini še veliko drobno zrezane zelenjave, v Repnikovem Firštu pa je na vrhu še gratinirana kapa krompirja. Eni ribajo na testenine tartufe, gospodar in chef Primož Repnik pa na raviole s čemažem ali z dimljeno postrvjo nariba zorjeni sir trnič. Drugje je kriza, pri Repniku pa gostilna ob vikendih poka po šivih.

Če vas avtocestni obvoz zanese po Tuhinjski dolini, zagotovo ne boste lačni. Če greste le na nedeljsko kosilo, si ga podaljšajte vsaj z domačimi salamami, iz svinjskega, divjačinskega in konjskega mesa. Če ste nevesta, ženin ali svat, izberite soboto, ko je paviljon za hišo v soncu. Če vedno naročite le dunajca, ga končajte s stoletnim receptom za uršulinsko kremšnito. Če ste blizu Kamnika, je Vrhpolje čisto blizu.

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA

Hišna vinarja sta štajerski Šumenjak in primorski Čok. Buteljk je za 35 etiket. Renski rizling, Ducal, 2010 k salamam in piščančji pašteti, cabernet Sauvignon, amfora, Erzetič, 2011, h golažu.

Komentar bralcev:Dodatni podatki

Regija:  Ljubljana z okolico

Značilnost:
slovensko

Naslov:  Vrhpolje 186, Kamnik

Telefon:  01 839 1293

www:  www.gostilna-repnik.si

E-pošta:  info@gostilna-repnik.si

Zaprto:  ponedeljek; odprto od torka do petka med 10. in 22. uro, sobota med 12. in 22. uro, nedelja med 12. in 15. uro

Lastnik:  družina Repnik

Kuhar:  Primož Repnik

Cene:  hladne predjedi 5 do 7, juhe 2 do 3,50, tople predjedi 5 do 7, glavne jedi 8 do 18, sladice 2,50 do 4,50; degustacijski meni (okusi Kamnika) 35 evrov

Jedi:
slovenske jedi z okusi Kamnika

Dodatno:
penzion z devetimi sobami, Okusi Kamnika, Gostilna Slovenija

Leto obiska:  april 2015   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND